Uniden 510 czy 520???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

poniewaz postanowilem dolaczyc do klubu radiowcow (moj kumpel kupil radyjko, pojezdzilem z nim troche i zachorowalem). Moje pierwsze pytanie na forum to : Czym roznia sie od siebie wyzej wspomniane modele (z tego co wiem to 520 ma rf gain - ponoc nic specialnego). Prosz o info czy warto placic okolo 50zl wiecej za 520 czy lepiej oszczedzic i kupic 510?

I jeszcze: Lepsza antena hustler 100 czy Wilson little will?? (oczywiscie magnesowki)

Dzieki!

Czemu jeździsz mercedesem skoro można równie daleko zajechać maluszkiem Taki prosty uniden 510 to fiat 125p. (bywają gorsze radyjka ).
uniden 520 to powiedzmy polonez więc wygodniejszy od malucha czy fiata bo ma RF-gain i lepsze filtry przeciw zakłóceniowe.
Moim zdaniem lepsza antena to ML 145.

Poczytaj wcześniejsze posty bo te tematy są wałkowane od miesięcy .

jerry masz sporo racji, choc nie do konca - gdy kolega wrzuci ml-145 - to zacznie sciagac duzo wiecej smieci - wtedy rf gain okazuje sie nieoceniony - wiem, bo sam to przerabialem

bajo

mobil FOKA bytom

Jak to 520 ma lepsze filtry Przecież ANL mają oba taki sam, a oprócz tego różnią się wspomnianym RFGainem, wyjściem na tubę (PA) i szybką dziewiątką...
Używałem obydwu i w odbiorze (oprócz RFGain'a) nie ma różnicy.
Pozdrawiam!

Ja dzisiaj zakupiłem Uniden 510 XL i jestem zadowolony dobre radyjko za przyzwoite pieniądze.

RF - Gain jest nie zastapiony. Kto ci powiedzial ze to zbedny bajer ?