Wyrzuca olej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam następujący problemik............
niedawno założyłem nowy korek wlewu oleju bo w starym uszczelkę szlag trafił......... po przejechaniu paru kilometrów wywaliło mi olej pod niezłym ciśnieniem spod korka i ze wszystkich szczelin z których dało radę , zapaskudzając spory kawałek komory :/ przewody odmy czyściłem jakieś 2 miechy temu i raczej są drożne :/ aha silnik od jakiegoś czasu nie był zbyt szczelny i się brudził spod pokrywy zaworów ale to ma być zrobione przy wymianie uszczelniaczy, ktoś ma jakieś pomysły czemu tak może być??
Pozdrawiam
p.s. silniczek 1,6 8v cvh

przychodzi mi tylko jedno na mysl a mianowicie odpowietrzanie skrzyni korbowej, ktorys przewod musi byc zapchany lub przygnieciony w pierwszej kolejnosci posprawdzaj to jak jeszcze tego nie zrobiles ewentualnie w jakim stanie masz silnik, moze miec juz duze przedmuchy i tu odpowietrzanie niestety za wiele nie pomoze

czyściłem wszystkie przewody silnika jakieś 2 miechy temu więc powinny być wszystkie drożne :/ no chyba że któryś kanał w silniku zapchany :/ oleju za dużo nie bierze więc chyba niema aż takich przedmuchów :/ a może być to wina tego filtra z trójnikiem pod która jest podpięta odma?? bo on chyba zbyt drożny u mnie nie jest :/