LPG help !!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Witam
po kolizji najpierw ciekło pod srubą nr1 na obrazku
jak ja dokręciłem przestało ciec , odpaliłem smoczyce
i sie kawałek przejechałem.
Po dokończeniu blacharki i ponownym zalaniu chwilowo
wodą okazało sie że już nie cieknie ale sika wodą
pod tym czymś okrągłym nr.2 na obrazku.

Co o tym myślicie.
Co z tym można zrobić ??
Może pospawać jak pękło.
I najważniejsze, czy mogę zdemontować reduktor
bez zbędnych ceregieli.
A może trezba coś zrobić aby gazik sie nie ulotnił.
HELPTUNKU

Wszelka pomoc mile widziana

Pozdro @ll
i niech moc LOB będzie z wami

możesz to zdemontować pod warunkiem żę zamkniesz zawór w butli ,najlepiej zamknij obydwa jak nie wiesz który
po demontażu parownika weż go i jedz do gaziarza to ci zmieni tą czesc na nową lub z demontażu
można też spróbować pospawać , w zależności jaki to materiał i jaki spawacz

a gdzie te zawory ??
dodam iz całość jest BRC

Zawory masz przy butli. Jeden od tankowania, a drugi od podawania gazu do silnika. Ale najlepiej zakręć dwa.

A nie lepiej pojechać do gazowników żeby wszystko zrobili? Koszt na pewno nie będzie duży, jak sądzę.
U mnie kiedyś trzeba było wymienić membranę w parowniku, i przymierzałem się do zrobienia tego samodzielnie, ale w końcu pojechałem do zakładu. Zrobiłem dobrze, bo okazało się, że na króćcu wypuszczającym gaz do układu dolotowego jest nieszczelność, której sam bym nie wykrył.

Cytat:
2006-06-28 15:00:45, fomin pisze:
możesz to zdemontować pod warunkiem żę zamkniesz zawór w butli ,najlepiej zamknij obydwa jak nie wiesz który po demontażu parownika weż go i jedz do gaziarza to ci zmieni tą czesc na nową lub z demontażu można też spróbować pospawać , w zależności jaki to materiał i jaki spawacz

Co ty Fomin za kity wciskasz chłopu ???!!! Żeby zdemontować reduktor nietrzeba zakręcać żadnych zaworów, ponieważ między butlą a reduktorem jest elektrozawór gaz. który po wyłączeniu stacyjki sam odcina gaz.

Cytat:
2006-06-28 23:08:53, abigaz pisze:
Co ty Fomin za kity wciskasz chłopu ???!!! Żeby zdemontować reduktor nietrzeba zakręcać żadnych zaworów, ponieważ między butlą a reduktorem jest elektrozawór gaz. który po wyłączeniu stacyjki sam odcina gaz.

A ten elektrozawór to nie jest przypadkiem to niebieskie na fotce ??

za taki reduktor we wroclawiu zaplacilem 250zł z wymiana w serwisie BRC (na różyckiego) oczywiscie reduktor nowy na gwarancji (wyglada tak samo jak ten moj )

Cytat:
2006-06-29 00:12:08, kaski pisze:
A ten elektrozawór to nie jest przypadkiem to niebieskie na fotce ??

To też jest elektrozawór, ale jest jeszcze jeden elektrozawór z filtrem gazowym, który otwiera i zamyka gaz.

Zdejmujesz kabeliki dla bezpiczeństwa z zaworka na zbiorniku i masz po kłopocie. Nowy reduktor kupujesz i tyle, nie ma co sobie szkłem tyłka podcierać.

WIELKIE DZIĘKI PANOWIE

klikne potem czy praypadkiem czegoś nie wysadziłem

chyba że ktoś z Lublina usłyszy

Pozdro @ll

Cytat:
2006-06-28 23:08:53, abigaz pisze:

ja na przykład miałem jakieś ustrojstwo w parowniku tak węc i tak musiałem zamknac zawory , ponadto zawsze to bezpieczniej
ps jak tam reduktory sie sprzedają????

Uwaga prosze przygotować Lublin na ewentualną explozje
dzisiaj około godz 13
Jak przeżyje to napisze.

Tym którzy śledzą temat spiesze donieść
iz reduktor wymontowany .
Alarm bombowy odwołany
Śliczne dzięki Panowie za cenne informacje.

Jak pospawam obudowe reduktora i zmontuje
instalacje LPG napisze o efektach.

Zapraszam na temacik uboczny walki z LPG

A biednemu zawsze wiatr w oczy

Pozdro @ll

[ wiadomość edytowana przez: kaski dnia 2006-07-01 23:00:33 ]

A witam ponownie.

Obudowa pospawana.
(jakby ktoś coś takiego potrzebował służe pomocą)

dzisiaj montaż ponowny gaziorka
o efektam nie omieszkam poinformować

pod warunkiem że będę jeszcze w klubie.

-----------------------------------------------------------
pozdro @ll
i niech moc LOB będzie z wami