Cenni eurotaxu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebna mi cena mijego auta z eurotaxu
1.8 td- 90 kucy
-klima
-2 poduszki
-elektryczne szyby.
Będe miał prawdopodobnie ,, szkode całkowitą ,, z OC sprawcy PZU.
- na co moge liczyć ?
czego się spodziewać ?
Prosze o podpowiedzi i sugestje .
dziś były oględziny auta ---> jutro pewnie wynik !

Zepsuli ci autko??

Tak apropo eurotax jest do wyliczania szkód komunikacyjnych.
Do wyliczania wartości pojazdu jest cennik infoeksperta.
A najlepiej, aby wartość pojazdu wyliczył rzeczoznawca samochodowy jego wyliczenie jest nie do podważenia nawet przez sąd.

PZU i tak cię wyroluje , zaniży wartość auta aby wypłacić jak najmniej. Przechodziłem to z nimi z MK5.

A czy tobie cos sie stało podczas wypadku??jest firma ktrora odzyskuje cala kase od firm ubezpieczeniowych w Warszawce!!!!

Przykładowo auto jest warte 5000 pln (cena rynkowa) a PZU wyceni je na 4000 pln bo robiąc szkodę całkowitą wypłaca różnicę pomiedzy wartoscią (wyliczona przez PZU) a wartością wraku.

to ja rezerwuje POMPE PALIWOWOM !!!
ciekawe ile CI wypłacą te złodziejskie s♣♣♣♣◘◘◘◘ny .
Może ktoś z forumowiczów coś CI JESZCZE PODPOWIE !!!
głupia sprawa - gośc wymusił , a ty na aucie stracisz .
Ożesz kurcze gdzie tu sprawiedliwość i logila
poszkodowany i jeszcze go na szmzl chcą zrobić !!!

przechodziłęm to samo pod koniec poprzedniego roku !! przedewszystkim nie daj sie !! żadne ugody, napewno PZU wyceni Ci wartość wraku jak najwyzej, a auto nisko... normalka, pisz odwałania, ostatecznie niezależny rzeczoznawca z PZMOT (koszt 200zł na własną ręke, potem pzu chyba zwraca) i posprzątane...
Co do ceny wraku, odrazu poproś o adres punktów w których skupują auta powypadkowe, oraz dodaj na dziendobry ze podzwoniłeś po paru ogłoszeniach i nikt Ci nie chce dać wiecej niż... tu wstaw jakąś kwote, np 2-2,5tys zł. Najlepiej raz zadzwonic gdzies i juz masz kwote.
Mi wycenili fieste 98 golas zupełny na 11,600; wrak na 5,600 ... po rozmowach na temat ceny wraku, dali mi pare adresów... kazdy proponował max 2tys, sam na własną reke znalazlem kolesia za 2,300zl... w tym momencie pzu sie obudziło,i zeoni wystawiają auta na specjalną giełde, coś ala allegro, i same powypadkowe... i tam kupił koleś za 2,600zł.
tak wiec róznica pomiedzy 11,600 a 5,600zł była odrazu do odebrania, a potem dostałem te 2,600zł za auto ORAZ 5,600 - 2,600 = 3tys zł. w koncu wrak sprzedał się taniej, wiec...musieli zwrócic różnice. W ten sposób dostałem 11,600zł za fieste 98 z jedną poduszką na pokładzie..i nic wiecej
Pozdrawiam i życze cierpiliwości... acha, jakby długo "mielili" papierami, to napisz pismo, ze jestes bez samochodu, utrudnia Ci to normalne funkcjonowanie i ze kupiłeś go bo jest ci bardzo potrzebny, ze miałeś opłacone OC oraz zrobiony przeglad a teraz nie mozesz z auta korzystać wiec jest to STRATA dla ciebie. u mnie pomogło
KACPER
Ps. co masz do wymontownia z auta to wymontuj, bo rzeczoznawca nawet nie spojrzy na niektóre dodatki... u mnie jedynym pytanie bylo "jest wspomaganie ? acha, nie ma" i nic wiecej go nie interesowało. takze radio podmien na najtansze, głośniki wymontuj itd
Naprawde życze powodzenia, bo troche latania za tym jest !!

to zapowiada się całkiem
niezły cyrk!

Nie dawaj się!! Mi wycenili zderzak w 9-5 z dwiema listwami i malowaniem na 970PLN. Sam zderzak kosztuje 1300, ponad 400 listwy, a gdzie malowanie. I zadowoleni przysłali mi wczoraj pieniądze przekazem pocztowym, a nikt ich nie prosił. I z czapy mi teraz tyle gotówki... Dodatkowo przysłali tylko do mnie, a na samochód jest współwłasność i ciekawe, czy moja żonka dostanie druga część
Ale ja im nie popuszczę...

własnie dzwoniłam do PZU
i gośc uprzejmie powiedział że jak wczoraj były rano oględziny to ;
- wczorajk byli zmęczeni ( oględzinami)
- dziś myślą ( chyba nad wyceną)
- jutro wynik!

PZU- albo traktuje ludzi którym na wypłacić szmal jak intruzów , albo ja mam takie szczęście .
Dziś znowu dzwoniłam i ,, miły poan ,, powiedział aby zadzwonić w poniedziałek po 14-tej bo mamy nawał pracy!
Mineło 11 dni i jak narazie dowiedziałam się że mają nawał pracy !

Nie wiem czy masz daleko do tej agencji PZU, ale najlepiej pojawić się tam osobiście i jak trzeba to narobić rabanu przy klientach.
Ty tez masz nawał pracy i zostałaś sie bez samochodu.
Pozdrawiam

w moim przypadku to z KOłOBRZEGU przesłali do KOSZALINA
i narazie tam akta czekają na wycene !
Napewno po wycenie zaczną się JAJA !!

no i wycenili mi
strata całkowita ( wypłata gotówki 6500)
reszta została mi przydzielona w postaci ( zgliszcz mojego auta )
♦█☼♀♦♦♠♠♣ ----->kochane PZU!

strasznie są ci w PZU wylewni ( szmalowo)
złodzieje !!