MotoNews.pl

Ceramizer - co o tym sądzicie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na Allegro znalazłem ceramizer do silnikó spalinoch który podobno ma tyle zalet ze szok min.:

# Regeneruje powierzchnie tarcia podczas eksploatacji, bez demontażu obrabianego zespołu.
# Efektywna trwałość odbudowanej powierzchni - gwarantowana na 70 000 km przebiegu.
# Zmniejsza zużycie paliwa od 3 do 15%.
# Zwiększa dynamikę silnika do 10%.
# Podwyższa i wyrównuje ciśnienie sprężania w cylindrach.
# Eliminuje suche starty i ułatwia rozruch (szczególnie zimą).
# Zmniejsza zużycie oleju.
# Wydłuża o min 50% przebiegi między wymianami oleju.
# W przypadku awaryjnego wycieku oleju, wytworzona warstwa ceramiczno-metalowa umożliwia kontynuację jazdy (nawet ponad 500 km - zobacz poniżej TEST nr 3 - 500 km jazdy bez oleju w silniku).
# Zabezpiecza podzespoły przed korozją i agresywnymi substancjami
chemicznymi (ważne w przypadku stosowania gorszej jakości paliw i olejów).
# Zwiększa trwałość silnika.

I jeszcze inne. Co o tym sądzicie szanowni koledzy i szanowne koleżanki??

LINK - Allegro - Ceramizer

nie chce tego testowac na moim silniku... moze przetestuje na kosiarce.. choc tez szkoda.

Było juz cos podobnego na forum..
Proponuje zainwestowac owe 50zł w dokładke do dobrego oleju

Poczytaj sobie na innym forum

że znajda sie głupki jakies na zakup owego preparatu to jestem w szoku. Po co nam inzynierowie i tęgie mózgi na swiecie, przeciez wystarczy wlać ciecz za 50zł.

Cóż, może coś w tym jest bo i silniki na słońce czy wodę odkryto a jakoś nikt tym po ulicach jeszcze nie jeździ...problem polega na tym, że zbyt mało użytkowników może potwierdzić cudowne działania preparatu by reszta uwierzyła. Czyli coś jak z cudami świętych heh

Ostatnio natknąłem się na to cudo na wszechobecnym allegro. Mój silnik ma juz ponad 320K przebiegu, wszystko chodzi OK, ale może coś takiego by go troche wzmocniło i odmłodziło .

Ktoś tego użył/używa?? Nie pytam o pogląd o tym srodku, ale o praktyczą stronę.
Pozdrawiam