Poszukuje nakładki na błotniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

witam znalazłem fotke na forum i nie wiem gdziei u kogo można zamówic lub kto sie zajmuje robieniem takich nakładek
prosze jesli ktoś ma jakies namiary bede wdzieczny

lub takie

Z tego co wiem na f&f nikt jeszcze tym nie handluje.Moge sie mylic oczywiscie

i znowu znalazłem następnego fiacika z takimi nadkolami jakich szukam
oto one

Poszukaj dobrego blacharza lub kombinuj kogos kto to robił z laminatu i posiada forme.na stonie głównej F&F w starszych artykułach jest napisane jak sobie zrobic takie poszerzki samemu z blachy

Racja, "nieco" umiejętności musi blacharz mieć, ale blacha zawsze trwalsza niż włókno, chodz ma to i swoje zle strony - dużo szpachli. Te z włókna najlepiej przynitować i zawsze w razie potrzeby łatwiej wymienić.

HNT

Witam, nie moge jeszcze wrzucic fotek, zrobie to w tym tygodniu jak dorwe sie do neta, ale jesli chodzi o np poszerzki tylnie do maluszka to mam juz formy tylnich poszerzek, troszke wymagaja jeszcze polerki ale jak dobrze pójdzie to 1 egzemplarze beda odlane pod koniec tygodnia.
Poczatkowo miały byc po 5 cm szersze (liczac od oryginalnego rantu błotnika) ale zdecydowałem sie jednak na 3cm, mozna zwiekszyc rozstaw kół 8- 10cm

wygląd- podobne nieco do tych w zielonym, ale pod nieco łagodniejszym skosem,
beda wykonane jako 1 cały panel - (szerokosc od drzwi do łączenia błotnika z tylnim słupkiem, wysokosc- od progu do górnego przetłoczenia FL ) mozna bedzie zastapic pół błotnika laminatem, pod warunkiem wzmocnienia i połaczenia wewnetrznego błotnika z zewn. poszyciem - mocowane na nitach/srubkach lub wklejane

poszerzki moga byc tez wykonane tylko z 4cm kołnierzem na obwodzie który nituje sie do blachy lub sie go przykleja.

przednie beda podobne, ale na razie o 2,5 cm szersze tylko w stosunku do FL

oczywisie zeby zdało to egzamin, trzeba wyciac kontówka po obwodzie cały oryginalny rant- jakies 4- 5 cm w góre po obwodzie a nast. połaczyc spawami wewn. z zewn. blachy

dzieki wszystkim za pomoc
HNT bede czekał na fotki jak to wyjdzie u ciebie
ale jak by co to byś zrobił takie o 6cm szersze
jak by dało rade to ja bym u ciebie zamówił komplecik
jeszcze raz dzięki

Cytat:
2006-10-30 14:01:02, MAD_DOGG pisze:
Racja, "nieco" umiejętności musi blacharz mieć, ale blacha zawsze trwalsza niż włókno, chodz ma to i swoje zle strony - dużo szpachli.

a po co szpachla ?? dobrze zrobione nie bedą jej wymagać.
Powiedzmy że byłbym w stanie takie wykonać takie jak w Strato-polonezie z blachy to ile mógłbym dostać ??

Cytat:
2006-10-30 21:31:51, pavlus pisze:
a po co szpachla ?? dobrze zrobione nie bedą jej wymagać. Powiedzmy że byłbym w stanie takie wykonać takie jak w Strato-polonezie z blachy to ile mógłbym dostać ??

dzieki ale te od strato-poloneza są troszke za perfidne
jak tylko takie możesz zrobić to zostawiam te co mam
(i któte chciałbym zmienić na ładniejsze)