MotoNews.pl

Espero turbo stalo sie faktem :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Po dlugich 7 tygodniach prac nad autem (w chwilach wolnych)
i wydaniu paru tysiaczkow espero turbo pojawilo sie na naszych drogach

Udalo sie wyjechac dwa dni temu jednak drobna awaria opoznila premiee do dnia dzisiejszego Odkrecily sie sruby pomiedzy kolektorem a turbina i wydmuchalo uszczelke...
Na szczescie nie zwichrowalo flanszy i teraz jest skrecone bez uszczelki i dziala...
Obecnie auto pracuje przy cisnieniu 0,4 bara co powinno dawac moc okolo 150 koni. I na tyle to czuc Bieg 1 i 2 pali gume 195 w calym zakresie

Obecnie auto nie ejst zestorjone i w zasadzie jezdzi dobrze przy doladowaniu bo bez doladowania w closed loopie ECU nie radzi siobie z doborem miesznaki i szarpie jak glupie nie mowic ze mieszanka jest tak bogata ze zostawiam czarne chmury za soba No i spalanie okolo25-30 litorow na razie

Ale wrazenia sa konkretne powyzej 3000 obrotow.

Postaram sie dac dzisiaj lub jutro foty z prac.

W tym momencie jestem przkonany ze turbo w naszym aucie to najlepsze co moze go spotkac ... W koncu da sie jezdzic a ilosc pieniedzy ktora trzeba wydac jest calkiem przywioita...
Jakkolwiek nie moge sie doczekac jak gozestrroje porzadnie i bedzie jakas sensownaiejsza ilosc konikow

Pozdr
Jadzwin

No panocku, jednak osiągnąłeś to co chciałeś. Gratuluję .
Będziesz może na zlocie ?

ja rowniez gratuluje, prawdopodobnie jestes jedynym wlascicielem na swiecie espero turbo!!!!! jak to nie tajemnica to podaj dokladne koszty takiej operacji, teraz moge z uniesiona broda powiedziec kolega ze da rady z espero zrobic potwora, za to Ci dziekuje i pozdrawiam

Gratuluje zaparcia i sukcesu!!! Szacuneczek

Jadźwin - a zakładzasz gaz ?

Jazwin powiem tylko tyle.. Ty dopiero jestes na początku drogi!!!
Strojenie wbrew pozorom nie jest ostatecznym elementem, może się okazać że np. pompa wodna albo oleju ma za małą wydajności... (wymaga to "drobnej" przeróbki), uszczelka pod głowica nie wytrzymuje bo śrub nie można mocniej dociągnąć, intercooler ma za duży opór i turbina nie daje tyle ile by się chiało ciśnienia, podczs hamowania popłyną tłoki bo zanim chłopcy zareagują na AFR to bedzie za późno..itd. itd.... a co ze sprzęgłem i skrzynią?
Jak auto bedzie w pełni gotowe za 3 miesiące to moim zdaniem będzie sukces.

Nie nie bede na zlocie Zona na dniach rodzi i nowe obowiazki dochodza ;(

A co do gazu to trzeba pomyslec nad sekwencyjnym wtryskiem. ZAwsze kilka koni weicej by sie dalo wyciagnac

Pozdr
Jadzwin

No podejrzewam ze roboty troche jest. Na razie pompa oleju i wody daja odpowiednie cisnienie wiec sie nie przejmuje...
Jakos to pewnei bedzie..

Pozdr
Jadzwin

Cytat:
2004-06-05 23:31:47, Jadzwin pisze:
Nie nie bede na zlocie Zona na dniach rodzi i nowe obowiazki dochodza ;(

Hehe - no to witaj w klubie!!!
My spodziewamy się potomka pod koniec czerwca!
Życzę powodzenia!!!
P.

Eeee tam...
Jutro lecę po magnetyzery oraz naklejkę na wlew i zobaczymy kto będzie dysponował nadwyżką mocy

A tak zupełnie serio, to gratuluję
Mam nadzieję, że dane będzie mi ocenć kiedyś "synaptycznie" doznania za kierownicą Twojego potworka

Pozdrawiam - SpeedR

ja 3mam kciuki i gratuluje odwagi!!

zastanawia mnie tylko czy silnik wytrzyma... ale o tym sie przekonamy..

czekam z niecierpliwoscia na foto-story

Niesamowite!! ...i tyle mam do powiedzenia!

He he no silnik musi wytrzymac... na razie z powodow powiekszenia rodziny nie bede mu dawal wiecej niz 0,5 bar bo potrzbuje uto na chodzie
A na razie stoi na parkingu i nie jezdzi Bo sie okazalo ze uszcelki fibrowe jesli chodzi o magistrale olejowa sie nie sprawdzily
Auto leje olejem po drodze ze az strach
Musze w poniedzialek zalozyc ucziwe miedziane podkladki...
Przeklinam swoja glupote ze nie chcialo mi sie za nimi jezdzic bo teraz to z litr albo dwa motula musze dolac Wiec to beda najdrozse miedziane uszczelki na swiecie

Pozdr
Jadzwin

Gratuluje montazu - super sprawa takie turbo. Napisz w przyblizeniu jakie sa tego koszty??
Pzdr

Gratuluję.

Za miesiąc po końcowych poprawkach auto pokaże co potrafi

Teraz tylko hamulce i zawiecha.

Jeśli nie były kompleksowo zmieniane

Prosze !!

Gratuluje porwania sie na takie mody. Delikatnie z gazem... No i oczywiscie duzego bezawaryjnego przebiegu zycze !!

Witam,

Co do kosztow to bylo okolo 3000 pln. Przy czym wikszosc roboty wykonalem sam nie liczac spawania i pomocy technicznej ktroa za neiweilka oplata wykonal Gadget
Pozatym mam sporo gratow teraz do sprzedania jak wtryski w stanie idelanym uklad wydechowy 4:2:1, klimatyzacje i takie tam...
Jakies koszty pewnie jeszze przedemna Szczegolnie jak poleca pierscienie czy korby sie pogna i nowy motor trzeba bedzie wsadzac
Na razie dmucham na zimne i nie katuje motoru 0,4 bara na najblizszy tydzien musza mu wystarczyc

Pozdr
Jadzwin

Łeeee... turbo wypas i bez klimy... to chyba z promocji w biedrące, albo tesko.

Gratulki i szok nie mogę wyjść z podziwuuuu

Piotrek twadrym trzeba byc nie mietkim Na co mi kilima Tak fajnie cieplutko w aucie jest latem.. ScEgolnie ze to ma byc bardzo zimne

Pozdr
Jadzwin