Pytanko !! Nie pali

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich b. serdecznie. Mam takie malutkie pytanko. Ostatnio b. czesto mi sie zdarza że mój Esik nie pali albo zapala dopiero za którymś razem. Rozrusznik nie kręci wogóle. Pompka dziala bo słychac jak pobiera paliwo. Nie wiem co moze byc przyczyną. Czy u kogos moze wystepuje takie zjawisko. Prosze o poradę.

lepiej bedzie jak napiszesz jaki model czy ma LPG czy inne przeróbki....

Benzyna. Model seryjny zadnych dodatkó ale czasem tak ma. Pali zawsze do strzału a jak mu cos odwali to wogóle. Ostatnio nawet 30 razy probowałem i nic. Dopiero otworzylem maskę podociskałem przewody, czujniki i w końcu odpalil. 3 dni dobrze i ostatnio znowu.

Zapomniałem. Silnik 16V 1,6 93r.

Jeżeli taki objaw jest na ciepłym, to tulejki w rozruszniku lub zacinający się automat włączający silnik rozrusznika.

Cytat:
2005-06-07 11:07:29, Siwus pisze:
... Dopiero otworzylem maskę podociskałem przewody, czujniki i w końcu odpalil. 3 dni dobrze i ostatnio znowu.

Jak dla mnie to już sobie sam odpowiedziałeś co zrobić z tym problemem.
Weź na spokojnie poprzeglądaj przewody, może któryś jest nie dokręcony, zaśniedziały albo przerwany. Ja bym oprócz tego wymontował rozrusznik i go przeczyścił z syfu i przesmarował gdzie można.

Raczej na zimnym silniku, znaczy sie rano nigdy mi sie zdarzyło. Dopiero po trasie postoi pare godzin i juz nie odpalę

Mam to samo. Jak sie nagrzeje to pozniej moze nie odpalic. W ogole zadnej reakcji. Pompa sie wlacza, kontrolki sie pala ale zadnej reakcji na rozruszniku. Tak jakby pradu nie mial. Co to moze byc? Faktycznie tulejki?

tak jak napisał prezes: tulejki, automat, zaśniedziałe styki, zacinające się szczotki, wypalony szczotkotrzymacz.

Witam wszystkich.
Ten post pisałem rok temu Juz wszystko gra automat wymieniony i śmiga pozdrawiam

ofkors, ale dziekan111 go odgrzebał...
zerknij na priva please

a tak na marginesie to po ilu km miales juz problem z odpaleniem 5, 10 , 100 ??

Wpisz na forum:"Rozrusznik nie kręci na gorącym silniku. "
postów 72
Autor tematu:Stachu79
Poza tym to było już pare razy na forum
dziekan111