Brak sensora dla poduszek bezpieczeństwa!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
dzisiaj dowiedziałem sie rzecz zdumiewającą-otóż w/g znawców tematu w 90% samochodów używanych (tych po wypadkach) sprzedawanych dzisiaj jako tzw. samochód bezwypadkowy SENSOR PODUSZKI POWIETRZNEJ JEST WYłąCZONY!!!
Lampka od poduszki na tablicy rozdzielczej gaśnie tylko dlatego bo jest podłączona na tzw. zwarcie. W każdym bądź razie dzisiaj odkryłem, że od roku wożę siebie i rodzinę w samochodzie z niedziałającymi poduszkami. Przerażające!!! Myslę, że wiele osób nie ma o tym najmniejszego pojęcia!
Czy znane wam są podobne przypadki!

Praktyka dobrze znana zwłaszcza wśród handlarzy.... tanim kosztem naprawiają rozbitki oszczędzając na bezpieczeństwie... w końcu oni tymi autami jeździc nie będą dlatego warto podjechac na serwis coby się chłopaki wpieli kompem i sprawdzili czy tam cos jest czy nie.... a dodatkowo jest to wada ukryta więc myslę, że smiało mozna założyc sprawę cywilną temu który "nam" auto....

NO wlasnie wujek mial cos podobnego a mianowicie kupil auto mial wypadek i poduszka nawet nie drgnela, a sensor zostal uszkodzony, moze rzeczywiscie ludzie sie znaja na rzeczy i robia takowe zwarcie. Przypadek wujka i temat ma chyba cos wspolnego. Co do turkow to wlasnie oni sprzedaja auta z licznikami cofnietymi i jeszcze innymi rzeczami,ja tam wole kupic auto z PRIVATE ANGEBOTE i mam pewnosc ze kupilem od goscia ktory dbal a nie z rak 3.pzdr