MotoNews.pl

Zarysowane lusterko- jak zrobic z ubezpieczenia gostka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś jakiś wzór oświadczenia, które trzeba spisać dla ubezpieczyciela? Będę się widział ze szkodnikiem jutro - mam przygotowac all co trzeba. Koleś przejechał mi po lusterku swoim, jego się złożyło, moje nie bo było atakowane od tylca - ale jest duża rysa.

Skoro chce robić to z ubezpieczenia to czy będę mógł wskazać warsztat w jakim mi to zrobią, czy jak to jest?

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2006-08-17 08:20:26 ]

Na wuwuwu ubezpieczycieli jest tego multum

Nie musisz pisać zadnego oświadczenia. Idziesz do ubezpieczalni winnego, tam piszesz protkół(musisz mieć dane sprawcy wypadku), oddajesz, a oni sami dzwonią/piszą do faceta, czy było tak jak opisałeś. Jesli sie przyzna to koniec sprawy.

-----------------
czasem tu zaglądam

warto spisać oświadczenia zawsze pytają się w ubezpieczalni i mówią że szybciej jest to załatwiane i w razie czego jak go ubezpieczalnia będzie namawiać żeby się nie przyznawał to masz dowód.

A według mnie guzik dostaniesz. Z tego co sie kiedys dowiadywalem szkody ponizej 50% najnizszej krajowej (czy jakos tak) nie sa pokrywane.

A według mnie guzik dostaniesz. Z tego co sie kiedys dowiadywalem szkody ponizej 50% najnizszej krajowej (czy jakos tak) nie sa pokrywane.

To chyba dotyczy tylko wypłaty odszkodowania z AC i tez zależy od konkretnej umowy (im niższy wkład własny tym wyższa cena za ubezpieczenie).

-----------------
czasem tu zaglądam

sprawa zalatwiona: kosztorys itp 185zł szkody, wypłacam bo za 30zł sobie sam polakieruję albo tempem zjadę jak się będzie dało.

Trzeba oswiadczonko spisac, dane sprawcy i wlasciciela pojazdu poszkodowanego, dzwoni sie do pzu na 801102102 i zglasza sie sprawe i umawia na ogledziny w inspektoriacie. mnie umowiono na dzis no i juz jestem po sprawie.

Cytat:
2006-08-18 08:54:54, Cwikus pisze:
sprawa zalatwiona: kosztorys itp 185zł szkody, wypłacam bo za 30zł sobie sam polakieruję albo tempem zjadę jak się będzie dało. Trzeba oswiadczonko spisac, dane sprawcy i wlasciciela pojazdu poszkodowanego, dzwoni sie do pzu na 801102102 i zglasza sie sprawe i umawia na ogledziny w inspektoriacie. mnie umowiono na dzis no i juz jestem po sprawie.

A no to gratuluje widac niedouczony jestem. Wybaczcie. Wyrazam skruche