Odświeżenie pytania o CB za granicą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
W wyszukiwarce wyświetliły mi się tylko 3 posty,może zle szukam?
Wybieram sie do Chorwacji i chcę zabrać radyjko,jadę przez Czechy,Węgry,Austrię,Słowenie.Proszę o pomoc , jak jest z przepisami dotyczącymi posiadania cb w mobilu w/w krajach.
Radyjko ma deklarację zgodności CE0682-w instrukcji jest tylko z wypisanych Austria,a co z innymi krajami?
Radyjko to TCB-880.
Drugie które pozostaje w opcji do zabrania to Uniden 510.
Antena President ML-145. 600W magnes
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZ.
Podziękowania również dla kolegów którzy wskazali mi antene president ml-145 na magnesie.Dla moich potrzeb rewelka.

Witam.Miałem ten sam problem.Ja byłem na Litwie,Łotwie i Estoni. Miałem ze sobą 520 i problemu nie było żadnego.Zaraz po przekroczeniu granicy przejdź na 28 kanał.Jeśli lecisz głównymi drogami to każdy kolega z tira pomoże.Musisz zwracać uwage na blachy tirów aby zobaczyc który jest z Polski,lub na znaczek PL który mają z przodu auta.Co do posiadania CB w tych krajach to kiedyś wyczytałem że nie ma problemu do posiadania CB.Każde ma certyfikat unii.Pozdrawiam.

kolezanko (bo zakladam ze plec piekna - tak jak mowil przedmowca - za granica wskakujesz na 28 i wypatrujesz polskich tablic - dwa tygodnie temu bujalem po slowacji i czechach i moj uniden 520 (z ml-145 tak jak ty - byl uzyteczny - teoria mowi, ze oni wszyscy na FM-ach i "5-tkach" - niemniej do gaworzenia z polakami twoj zestaw jest jak najbardziej OK

bajo

mobil FOKA bytom

formalnie wygląda to tak:

klik
klik2
klik3
klik4

Witam!
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Bardzo przydatne są tabelki z danymi,choć niezabardzo wiem jak je rozgryść.
Radio TCB TTI 880 ma możliwość wpisania w menu skrótu wyboru pasma częstotliwości np.jeśli ustawię na EC to znaczy że dostosowało się do pasma Europa,40 kanałów,tryb FM,moc 4W a jak ustawie PL to mam pasmo-Polska,40 kanałów,tryb AM/FM,moc 4W(polskie częstotliwości:+5kHz) Dodam że radio ma homologację CE 0682 oraz E13 10R-02 3067
Pytanie do kogoś kto umie rozszyfrować podane tabelki przez Górala w poprzedzającym poście-Czy jeżeli przy przekraczaniu granicy naszego państwa ustawie tryb EC to mogę spokojnie jechać przez Czechy,Austrie,Słowenie i Chorwację?
Proszę szanowne grono o pomoc,powtórnie-moja nie wiedza wynika z braku starzu na CB no i jestem kobietką.

[ wiadomość edytowana przez: nikoleta dnia 2006-07-09 07:35:19 ]