Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2006-07-07 08:07:12 Ja miałem 2 x szkodę całkowitą, policja nie zabrała mi dowodu rejestracyjnego zarówno za 1 jak i 2 razem a ubezpieczyciele winnych nie domagali się przeglądu technicznego. Za 1 razem nawet sam się takowego domagałem (robiłem bezgotówkowo) i musialem jechać sam na przegląd. Potem PZU zwróciło mi kasę ale tylko tyle co za przegląd samochodu bez gazu. Nie chciało mi się już z nimi walczyć o tą różnicę. Pewno na takich jak ja zbijają majątek.
Za drugim razem robiłem samochód sam, wyszedłem na tym do przodu, nawet uwzględniając fakt, że pojechałem na pełny przegląd za niecałe 200zł. Gdy podjechałem do stacji diagnostycznej to wlaściciel powiedział że nie ma potrzeby robienia przeglądu skoro policja nie zabrała mi dowodu rejestracyjnego. Uparłem się na przegląd, dlatego bo wolałem mieć dowód na to że samochód jest w pełni sprawny - na wypadek kolejnej stłuczki, żeby ubezpieczyciel (jakby trafiło na PZU po raz 3) nie próbował się wymigać. |