Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slider2006 Fiat Siena Łopienno | 2006-11-06 18:56:37 ja smigam własnie taka sienka na lpg i z obserwacji wynika ze potrzeba ja czasem przegonic na benie, tym bardziej jesli przelaczasz na gaz przed rozgrzaniem silnika. wynika to prawdopodobnie z tego ze przytykaja sie wtryskiwacze. moja teraz po lecie tez troche szczekala na wolnych obrotach ale dalem jej w palnik na benie i doszla do siebie. obawiam sie jednak ze przy kokretnym zatkaniu wtryskiwaczy nie obejdzie sie bez rozebrania i czyszczenia mechanicznego. preparatow do tego celu na rynku jest sporo wiec nie bedzie problemu. |
kropa13 Citroen Xsara Rzeszów | 2006-11-06 22:55:30 miałem podobne problemy w xsarze 1,4 +BRC seq.24, latem zapalała za 5-6 razem ![]() Według aso do wymiany była pompa paliwa (980PLN) ,regulator cisnienia paliwa (240),zapieczone wtryskiwacze 4x400) +robocizna ![]() Wymieniłem tylko pompę (170 z allegro-stara była jednak dobra ![]() "Lekarstwem" było v-power shella + STP do czyszczenia wtryskiwaczy(układu paliwa chyba także) 700 km tylko na benie i po problemie ![]() |