| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-07-06 10:46:24 witam po dłuższej przerwie.
w sumie temat kwalifikuje się z góry do zamknięcia ale nie bardzo mam się komu wyżalić...
pojechałem sobie do serwisu z jakimiś "gównami" w stylu wymiana visco (był luz na łożysku), mechanizm tylnej wycieraczki (zatarł się) itp. na miejscu się okazało, że przy okazji... mam do wymiany całe przednie zawieszenie. wahacze dolne jeszcze ewentualnie mogły zostać ale górne, amorki, drążki itp to już padaka. coś czułem, że jest słabo ale jak zobaczyłem w jakim stanie były te części to zbladłem. faktem jest, że w sumie tym samochodem mało jeżdżę ja - głównie żona a wiecie jak to z kobitami
wymieniłem wszystko. doszły jeszcze jakieś inne drobne sprawy ale to już olać. nie będę pisał na jaką kasę beknąłem bo moja klawiatura nie chce tego przyjąć możecie się tylko domyślić...
to tyle pozdro |
![]() maras440 BMW 320 wołów | 2006-07-06 11:41:46 Nie mogłeś sobie tego sam zrobić przecież wymiana amorów czy wiska to niejest żadna skimplikowana sprawa zawsze to się zaoszczędzi kasy. |
furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-07-06 12:09:03
za samą wymianę (robociznę) zapłaciłem mało - porządny warsztat - nie zdarli ze mnie. bardziej chodzi mi o cenę części. |
zyggy BMW Member E34 520i 24V Warszawa | 2006-07-06 13:44:40 Za luksus trzeba zapłacić, a auta BMW takimi są z założenia. Dotyczy to również starszych aut. Mam tu na myśli nie tylko koszt dobrych części zamiennych, ale również staranność napraw z wykorzystaniem specjalnych narzędzi. Jeśli ktoś uważa, że w autach BMW nic się nie zużywa, to jest w wielkim błędzie.
Co do bijących tarcz hamulcowych, to jeśli biją to nie ma sensu ich przetaczać bez naprawy zawieszenia. Najczęściej powodem bicia tarcz jest bicie piasty, a także błędy montażowe. Fakt, że zawieszenie w samochodach BMW jest przeznaczone na dobre drogi, ale nie można porównywać wytrzymałości zawieszenia BMW o wadze 1600 kg z zawieszeniem CC ważącym 600 kg. Warto wspomnieć, że na kiepskie drogi BMW ma w ofercie zawieszenie tzw. wzmocnione - czyli na rynek wschodni. |
furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-07-06 15:16:28 zgadzam się z tym pisze zyggy.
tak czy inaczej przykre jak kasa wypływa w tej ilości... ale warto ![]() |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2006-07-06 19:10:33
Z tym się akurat nie zgodzę. Ja jeźdżę 13 letnią E36 a ojciec Puntem z 2002 r., którym sam wyjeżdżałem z salonu. O ile u mnie na dziurach nie jest jeszcze źle, to w Punciaku wali i trzeszczy co się tylko da na najmniejszych dziurkach. Tylna belka na poduszkach w Fiacie to już w ogóle masakra - nic twardszego nie widziałem. Także nie ma co narzekać, nasze autka przechodzą próbę czasu a te nowsze...nie bardzo |
elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2006-07-06 23:32:02 ja w mojej e39 wymieniłem łączniki stabilizatora, tuleje wahaczy przednich i jeden tylny górny wahacz i jest gitarka średnio raz na dwa miesiące jestem na szarpaku i jak narazie wszystko OK , jutro jade na diagnostyke bo coś zaczęła mi dużo palić , było 11 a jest 15! podejrzewam ze to sonda no i może przepływomierz! ale pozatym to miło się przemieszcza a dziury w mieście znam na pamięć |
zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-07-07 07:12:09
Chodzlo mi o PUNTO 1 bo 2 to kaszana i wszystko plastikowe jest. 1 jest jak czolg, wiem bomialem z 94 roku, to tylko paliwo lalem i jezdzilem 0 wkladow, z kolesiami w 5 sie bujalismy po dolach dziurach i to naprawde smigalo. |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2006-07-07 09:55:59
Jedynke z 95r. też kiedyś miałem (moja pierwsza fura) i jeździło długo aż w końcu padł synchronizator drugiego biegu, działy się dziwne rzeczy z obrotami, silnik przerywał i w końcu pchnąłem to barachło. Wszystko zależy od egzemplarza. Pozdrawiam |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2006-07-07 10:46:52 eee tam narzekacie, ja zrobiłem 15 tys km od zakupu i nic nie robie przy zawieszeniu, niedawno przegląd był i wszystko jest miodzio. Znajomy ma E32 jeździ dziennie do pracy jedną drogą (Rybnik - Żory), do najlepszych ta droga nie nalezy, auto ma trochę dłużej odemnie i zrobił więcej kilometrów i też narazie ma wszystko ok. Jak się raz do porzadku zrobi to na długi czas będzie słuzyć. No chyba że ktos robi jazdy testowe po "garbach" z predkością klikukrotnie wyższą niż powinno się jechac. pzdr ![]() |
furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-07-07 10:48:17
mam nadzieję, że na długi czas będzie służyć
ale teraz czekam aż padnie tylne ![]() |
zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-07-07 22:50:27
Tak to prawda jaki egzemplarz taki stan, ale ja mialem naprawde igłe , jak juz wspomnialem laltem paliwo i jezdzilem, terazmoge porownac moje terazniejsze auto do zwyklego PUNCIAKA, i wlasnie zauwazylem roznice ze zwykly punciak ma lepsze zawieszenie niz e36, wymienilem owe tylejki i dalej jak wjade w dziure rzuca jak workiem od ziemniakow, i tak samo u kumpla w 318i, przykladow jest tez wiecej, np, stare toledo tez ma sztrywne zawieszenie przy ktorym e36 nie ma szans, koles mial od nowki 12 lat i nic nie wymienial a smigal po takich dziurach ze teleskop skrzeczal, i stad moje zmartwienie ze BMW ma slabe zawieszenie w porownaniu do tych aut, ktore sam testowalem. |
kosmat Radomsko | 2006-07-08 02:12:24 co do zawieszenia to wiecie jaką miałem przygode z amortyzatorem..Jak wymienie na Kayaby,jak będą pasowały i sie nie zmieni to będzie kiepsko..Dodam że wszystko sprzodu robiłem-wachacze górne,dolne-łączniki stabilizatorów.Na szarpaku jedynie wyszło że lewy amor ma tylko 7% i napewno auto mi przez to kuleje,bo dobija mi te dziure strasznie..wali jak jest niewielka nierównośc nawet..musze zakończyć teamt z amorami wkońcu..szkoda wybulić 530 zł na Kayaby ale jakie jest wyjście,tak jak teraz auto mnie nie satysfakcjonuje..choć kopa ma ale co z tego;-/jak tłucze |
zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-07-08 11:11:09
Tak masz racje , wsiadzie pasazer przewieziesz go konkretnie , bedzie mial wspomnienia jakiego ma auto buta ,noi wspomnienia jak go rzucalo w aucie jak na karuzeli. |