Gdzie jest klakson w mk5 1991 ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie
poprosze o jakąś opisową odpowiedź tak abym go zlokalizował.

powód prosty: mój nie działa, szukałem na kanale ale nie znalazłem
więc albo zaje***li albo urwałem :] albo nie wiem gdzie jest

hmm z tego co wiem to poprawej stronie przy kierownicy, tzn po otwarciu maski prawy gorny rog lub lewy refklektor, tamto miejsce.

pod prawą lampą(pasazera)

[ wiadomość edytowana przez: RysiekLBN dnia 2006-07-08 22:55:44 ]

dzięki jutro poszukam :] może przeoczyłem ale kurde pamiętam, że mi tam jakiś kabelek wisiał :/ do klaksonu idzie 1 kabel + masa czy jakoś inaczej ??

nie inacze

A ja mam ciut inne pytanie
KAbel jest podlaczony do klaksonu przy kieronicy to samo ale wogole nie dziala
Bezpiecznik wymieniony bo gdyby bezpiecznik byl walniety to bym nie mial awaryjnych ale mam kiedys jak zakupilem essiego to cos tam probowal pipknac ale po chwili bezpiecznik wywalal lub tez chwile pochodzil na awaryjnych to tez palil bezpiecznik.
I teraz moje pytanie co moze byc klakson jakis czas temu podlaczony bezposrednio do aku to pipkal az milo ale jak jest normalnie podlaczony to nic moze ktos wie o co chodzi??

EDIT:
I jeszcze pytanko czy wszystko z tym kablem co idzie jest ok
JA mam tak ze idzie tylko jeden kable jedno zylowy czyli na moja znajaomosc z elektrykom to jest + a mase bieze z tego mocowania???

Chcialbym podkreslic ze ucze sie w technikum elektrycznym

[ wiadomość edytowana przez: MacFly dnia 2006-07-08 23:49:01 ]

MacFly, jeżeli klakson podpięty bezpośrednio pod akumulator działa, to nie on jest winą lecz instalacja.
Ja miałem taki problem że paliło mi bezpiecznik przy trąbnięciu, co za tym idzie awaryjne mi nie działały - faktycznie klakson nie działał, przeczyściłem co trzeba i od tamtej pory prolem znikł.

Także polecam raz jeszcze wpiąć go pod aku i sprawdzić czy aby napewno teraz trąbi

ok sprobuje za jakis czas jak bede pod nim lezal to sie zobaczy