MotoNews.pl

Problem z obrotami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam model 316i z instalacja LPG ( niestety bez wielopunktowego wtrysku) Problem w tym ze ostatnio autko jadac na gazie nie chce schodzic z obrotow. Stojac na luzie ma 2 000 obroto. Poradzcie co robic ???

Kolego to poczytaj sobie swój poprzedni post na temat kłopotów ze swoja instalacją. Wszystko się ładnie wiąże ze sobą. Masz duże problemy z układem zapłonowym i regulacja instalacji. A jeszcze jedno pytanie ta instalacja posiada silnik krokowy (regulacja automatyczna przez sterownik gazowy) do regulacji ilosci gazu czy tylko posiada śrubę na wężu dolotowym. Bo te objawy spowodowane sa za dużą ilością gazu dostarczanego do kolektora ssacego. radzę ci zmień mechanika od montażu instalacji. Prawdopodobnie to jakis partacz.

Witaj! Tez mam 316i i tez w gazie i mam ten sam problem... bylem u mechanika ktory mi zalecil wymiane silnika krokowego wiec wymienilem i u tego samego wyregulowalem gaz na komputerze i chodzi troche lepiej ale nadal skacze na obrotach czasami < mowie teraz o obrotach na gazie. Gdy przelaczam na benzyne i wrzucam na luz to wtedy jest taki taniec obrotow ze daj spokuj. szczerze mowiac to objechalem tyle mechanikow i wymienilem tyle filtrow od gazu i paliwa ze mam dosyc... podejrzewam ze to moze jest zaplon niewyregulowany i dlatego ale nie wiem sam bo zabardzo sie nie znam... Pozdrawiam

Witam poczytaj sobie kolego post pt. Problem z gazem