Getz amortyzatory jak dobrać lepsze??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z tylnymi amortyzatorami juz drugi mi padł i mało mnie to bawi , więc szukam lepszych które beda pasowały, ale oczywiscie w rozsądnej cenie (tak do 1000zl za dwa)! bardzo licze na pomoc!
z góry dzięki!!

Osobiście mam dobre przekonanie do produktów KAYABA, kup olejowo-gazowe, powinno być wszystko OK.

Mi grają bilsteiny, tak 650 za dwa, ale KYB jak najbardziej też polecam.

Wszystko fajnie tylko okazuje sie że to niby za świeże auto i nie ma do niego innych amortyzatorów niż orginalne(407,60 zł za jeden + jego wymiana 88 zł ) Jak ma zapłacić taką kwote to wole jeździć na rozwalonych!!

w związku z tym iż mam możliwość sprawdzenia charakterystyki (sprawności) amortyzatorów, zrobiłem to trzy dni po wyjechaniu gackiem z salonu i okazało się że ich sprawność wynosi ok 54%, gdzie samochody powszechnie uważane za mało sprawne (fiaty) po normalnej eksploatacji i przejechaniu ok 20tys,km sprawnośc wynosi średnio ok.65-70%. Oczywiście w serwisie autoryzowanym po przedstawieniu swoich opini oświadczyli iż amortyzatory nie podlegają gwarancji - tylko ten Pan który mi to powiedział nie wie jak się mylił ( a może już wie?)

Witam. Jestem świezo po wymianie amorków w Accencie. Udalo mi sie kupić orginały w bardzo atrakcyjnej cenie. Przynajmniej tak mi sie wydaje. 1200zl za cały komplecik. Chyba nie przepłaciłem. A wymianą zająłem sie sam. Troszke zmagałem sie ze śrubami aby je wykręcić ale się udalo. Po wymianie samochód zupełnie inaczej sie zachowuje. Pozdrawiam

czy po wymianie amorow trzeba ustawiac zbieznosc ?

Cytat:
2006-07-14 22:26:36, bombel pisze:
czy po wymianie amorow trzeba ustawiac zbieznosc ?

po wymianie przednich amorów wskazane jest sprawdzić geometrię i w razie konieczności ustawić (przy montażu oryginałów zdaża się że trzeba ustawiać, przy zamiennikach prawie zawsze)