| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2006-07-03 16:59:49 Juz drugi raz, siedze spokojnie w domu a pod blokiem takie cos mi robia...
P.S. Fotki z telefonu kom Sony Eron D750i [ wiadomość edytowana przez: Ptaszyna dnia 2006-07-03 17:03:36 ] Ale o co chodzi, juz 2 raz probuje napisac E r i c s s o n w jednym ciagu i wyjada literki... [ wiadomość edytowana przez: Ptaszyna dnia 2006-07-03 17:05:32 ] |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-07-03 17:08:24 Ptaszyna, nasuwają mi się trzy wnioski:
1) przykra sprawa 2) masz fajne opony 3) Eryk D750i robi świetne zdjęcia |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2006-07-03 17:52:52 moje obtarcie to nic w porównaniu z twoim... widziałeś coś? |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2006-07-03 18:30:10 Osobiscie to nic, tylko slyszalem pisk hamowania i uderzenie, ale sasiedzi tak. Jest 18.30, nadal czekamy na Policje (od 15.20). Tzn czeka sprawca, ktory nie zauwazyl i probowal wymusic pierwszenstwo na wozie sluzbowym telekompromitacji, telekompromitacja, ktora uderzona w lewy bok wpadla na moje auto swoim prawym i ja... |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-07-03 19:47:32 Ale po drzwiach kierowcy tez mógłby pojechać bo ruda ostro sie za nie wzięła |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2006-07-03 20:19:10 Ano mogl, ehhh...
Coz, rok temu sasiad zalatwil mi prawy migacz, teraz bede mial oba nowe. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2006-07-03 21:22:13 Hmmm, wszedlem na www PZU, znalazlem nr infolinii, zadzwonilem, zglosilem szkode, rzeczoznawca przyjedzie w czwartek, elegancko.
Tylko ze musze jeszcze sie osobiscie zglosic do ich inspektoratu po cos tam... Jak myslicie, naprawiac bezgotowkowo czy starac sie o pieniazki do reki? |
![]() czytom Espero Kaniów | 2006-07-04 08:50:28 Generalnie to propozycja PZU będzie jak sądzę o d... rozbić.
zawsze wszystko tak rozpiszą, żeby było jak najmniej dla poszkodowanego. Więc BEZGOTÓWKOWO: po pierwsze primo: masz to z głowy; po drugie primo: niech zapłaca uczciwie za robotę - jak warsztat ma konkurować z Panem Tadziem z garażu, skoro musi zapłacić ZUS podatki i itp., a potem narzekamy na bezrobocie po trzcie primo: pytaj o rabat w warsztacie, tzn. jaki procent robocizny jest dla klienta |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-07-04 09:29:41
Oj, troche ideologii dorobiłes do tematu. Ja robiłem trzy szkody gotówkowo i zawsze zostawłao parę zł w kieszeni - nawet więcej, niż parę. Naprawy zrobione solidnie, pomimo że bez rachunków. Konkurencja z Panem Tadziem przebiega nieco inaczej - kiedys o tym pisalem. Chodzi o moją jedyną szkode z AC. Przejechałem całym bokiem na osiedlu po ławeczce, która na moje nieszczęście była wmontowana w chodnik... Dwoje drzwi i chyba jeden błotnik (nie pamiętam dokładnie). Zrobili ładnie pięknie (chociaż tez miałem zastrzeżenia, poprawiali dotarcie i zepsuli zamek w jednych drzwiach tylnych), nawet dali zastępczego blaszaka cc (to był hardcore ), no i przyszło rozliczenie. Znów nie chciałbym skłamać, ale pamięc ludzka zawodna jest - coś niecałe 4 tzł. To nic, mógłbym przełknąc, z tym że na wyszczególnieniu chyba koło trzech tysięcy było za części (!!!), a reszta za robocizne...
Pytałem ich, czy będą wymieniac drzwi - nie wymieniali. Mało tego - nakleili nawet te same listwy boczne, czego niepowinno sie robić (zaczeły dchodzić po niedługim czasie). Wtedy dla mnie wyjasniło się, za co m.in. płacimy takie, a nie inne składki na ubezpieczenie. Powiedziałem - nigdy więcej bezgotówkowo! Zresztą jak weźmiesz kasę, naprawisz w superdobrym warsztacie i przedstwisz im f-ry, to maja obowiązek dopłacić Ci róznicę (mowa oczywiście o szkodzie z OC). Pozdr. P. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-07-04 10:32:53 Powiem tak: ja bym to robił sobie sam.
Uszkodzony błotnik ( klepanie chyba nie opłacalne), kierunek i zderzak - tylko poszycie. Przy odrobinie szczęścia znajdzsz graty w tym samym kolorze. Za całość zapłacisz max 1000 zł. Wymiana - jakieś 2 godz. A jak dobrze zawalczysz to ze 2 000 wyciągniesz z PZU. |
flatron1980 konstancin | 2006-07-04 11:25:32 witam
TYLKO KASA DO REKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mi kiedys robili bezgotówkowo. nie dosc ze trwalo to ze 2 tygodnie to jeszcze spieprzyli robote. jak juz maja kase w reku to sie nie przykładaja. a gdybym wtedy wzial kaske do reki to faktycznie ze 2 tys. miałbym w kieszeni. |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-07-04 12:35:09
Popieram w 100%. Taka robota to nie robota. Pare godzin i gotowe. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2006-07-04 14:59:43 Witamy Generała Szkoda tylko że w takich okolicznościach, ale Navi dobrze pisze - bedziesz na tym interesie do przodu jak się postarasz ![]() |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-07-04 15:04:30 ja bym rowniez robil samemu, puknij dodatkowo swiatlo to bedziesz miec jedno nieporownywalnie lepiej swiecace )) moze jest troche wiecej chodzenai i zalatwiania... ale ok tysiak pozostanei pewnie w kieszeni wiec sie oplaca ![]() |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-07-04 23:58:59 kur***!
to telefony robią już takie zajebiste zdjęcia??? full wypas!
|
Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2006-07-05 12:09:13 Ja ma inne pytanko, czy to nadkole jest tylko przykrecane (od góry napewno jest przykrecone) czy jeszcze gdzies jest dospawanie? czy na sróbach.
ostnio zauwazyłem przez przypadek ze ktos mi przestawił zderzak w bak wkur... sie nie miłosiernie
współczóje i walcz o swoje |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2006-07-06 22:05:22 PZU w przypadku zgody na "wycenę" pomniejszy wypłatę o VAT. Najczęściej wystarcza to na zrobienie w warsztacie bez autoryzacji i jeszcze coś zostanie.
Ja tak zrobiłem po strzale w tył mojego Esperaczka i zostało mi 900zł. Kobar |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-07-06 22:11:40
A niesłusznie - są podajże dwie kasacje czy wyroki SN, że VAT jest czynnikiem cenotwórczym i jak ktoś nie jest płatnikiem VAT, to nie mają prawa tak zrobic. Ja mam trzy takie sprawy, ale jakoś czasu brak, żeby wyrwać im z gardła ten VAT. pozdr. P. |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2006-07-06 22:15:32
I właśnie dlatego że odpuszczasz im i inni też tak robią to ubezpieczyciele walą właścicieli samochodów po kieszeni. Tutaj przydałaby się pomoc DAS. Kobar |