| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kifer71 radom | 2006-06-24 14:55:56 założyłem nowy wątek bo zchodzimy z tematu
ciśnienie gazu ustawiasz na biegu jałowym na 1 bar (teoretycznie) ja zazwyczaj ustawiam na 1.2 bar i przeprowadzam autoregulację
raczej jest go w nadmiarze, nie spotkałem się jeszcze z takim zachowaniem instalki zawsze istnieje opcja, że czujnik ciśnienia kłamie dwa linki instrukcja KME 1 instrukcja KME 2 [ wiadomość edytowana przez: kifer71 dnia 2006-06-24 15:14:50 ] |
kifer71 radom | 2006-06-26 19:47:01
poniżej masz link do KME, sprawdź kontakt i zamów, będzie najtaniej KME elektronika to dziwna rzecz, czasami daje popalić, a przyczyny kłopotów mogą być prozaiczne np. słaba masa, miałem już tak a teraz do rzeczy, jak już będziesz miał czujnik kalibracyjny to podstaw go za ten, który masz w aucie i zrób autokalibrację, sprawdź jak się zachowuje ciśnienie, pozwoli ci to wykluczyć usterkę samego czujnika (czujnik kalibracyjny jest taki sam jak ten co masz w aucie, jest tylko do niego dodana specjalna wiązka przewodów) wróć do matrixa, wtryski są trwalsze i szybsze, ja nie używam valteka, nie mam do niego zaufania |
kifer71 radom | 2006-07-01 14:13:43 montuje instalki, ale w Tucholi, (kujawsko-pomorskie), pochodzę tylko z Radomia,
pod Radomiem jest jeden z dystrybutorów KME, firma AGCentrum AGCentrum pytaj o pana Grabowskiego, nie pamiętam imienia zna się na rzeczy [ wiadomość edytowana przez: kifer71 dnia 2006-07-01 14:14:58 ] |