Ci ile wymiana oleju w Scoupe Turbo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka,

mam pytanko przy silnikach z Turbo w Scoupe wymieniac nalezy olej co 5 tys. km? Tak jak sugeruja inni producenci aut z turbina? Czy moze macie jakies inne doswiadczenia - ja jak kupilem auto to mial napisane na tej kartce ze za 10 tys. - ale rownie dobrze ten kto wymienial olej mogl sie na tym po prostu nie znac..?
Dzieki za pomoc i jakies info.

Pozdrawiam
Fuxio

No i zajelo to jakies 3 godziny ale juz chyba wiem Jednak co 5 tys. powinno sie wymieniac olej dbajac troche o turbine Oczywiscie zalezy jak kto jezdzi itd.

Pozdr.
Fuxio

Ja wymieniam raz na 10 tyś i też jest dobrze a lekkiego życia nie ma silnik
Pozdro

Hejka,

dzieki za odpowiedz... walsnie nawet mialem do Ciebie napisac co ile zmieniasz bo wiem ze spokojnie to nie jezdzisz A jeszcze czasami sie poscigac lubisz

Czyli chyba tez nie bede sie tym az tak stresowal - nie jest to przeciez Impreza - poprzednio tez przejechalem 10 tys i auto zyje - oleju bierze bardzo malo... takze najwyzje mu troche doleje i do 10 tys poczekam Mimo ze jednak w manulach zalecaja co 5 tys

Pozdrawiam i do zobaczenie z tego co widzialem na zlocie bedziemy tylko my jako Scoupe jak narazie?,
Fuxio

manuale są stare, a oleje coraz lepsze. Sam wywnioskuj, czy warto zmieniać częściej. Można sprawdzić jaki jest olej po 10 kkm. Ale do tego trzeba mieć miernik

Wielkie dzieki - juz sie przekonalem - mechanik mi tez powiedzial ze to raczej stare wskazowki w manualu Bede zmianial co 10 tys

Pozdrawiam
Fuxio