MotoNews.pl

903 z 127 czy da sie wmontowac wtrysk??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko czy dało by rade załozyc wtrysk z cc 900 do silnika z aparatem zapłonowym??? jakie były by koszta i co trzeba miec tak na pierwszy rzut oka to kompa z wiązką,wtrysk,dekiel zaworow,dekiel rozrządu,czyjnik połozenia wału,koło pasowe,pompa paliwa.Zapomniałem o czyms??? jakie były by tego koszta ??

nie lepiej zamiast rzezbic kupic kompletny silnik 899 na wytrysku z sejka???

Cytat:
2004-12-15 23:20:29, el_comendanto pisze:
nie lepiej zamiast rzezbic kupic kompletny silnik 899 na wytrysku z sejka???

no raczej nie bo moj silnik jest po remoncie tylko mam głopoty z gaznikiem i juz powoli wysiadam nerwowo

Z tego co wiem to koszta sa duze. Najlepiej niech sie Zoltar wypowie, on w tym siedzi

fulda widze ze desperacja cie juz opanowala
taniej cie na pewno wyjdzie dorwac jakis super gaźnior np. z 850
bo mysle ze koszta zrobienia wtrysku to okolo 1000

czy jest mozliwe zastosowanie w gardzieli dolotu jednego jakiegos takiego "żygacza" paliwa, co by poprostu zastepowal gaźnik??
ktos cos takiego w bisie mial
uprzedzam ze jestem zielony we wtryskach......paliwowych

wiazka - 120-150zł
rozkodowany komputer - 100-250zł
kompletny wtrysk - 150zł
czujnik polozenia walu - ok 40zł
map sensor - 60-100zł
koło pasowe - ??
cewki - ??

musialbym sie jeszcze zastanowic co by bylo potrzebne...
ceny mocno orientacyjne zalezy jak trafisz

troche lipnie to wyglada co?

A moze lepiej se LPG zasadzic???Wtedy gaznik niepotrzebny

Heh....a tak na serio,to naprawde uwierz mi,ze to nie jest takie hop siup-lepiej kompletny silnik wyrwac,niz rzezbic w starym gownie...Co do gaznika,to zaloz od 850 sporta faktycznie,albo zmien gaznikowca....

tez jestem tego samego zdania...

do tamtego dopisz sobie jeszcze lambde i pare innych ladnych rzeczy

szukaj 899 SPI z seja kompletnego

moj kolega przerabial silnik gaznikowy na wtryskowy co prawda w fordzie,ale operacja ta sama.....i powiedzial,ze nigdy wiecej,bo narobil sie jak glupi,a efekt byl taki,ze zestrojeniem tego bylo pozniej spoooooooro klopotu.....auto zamulalo i palilo ogromne ilosci benzyny

Cytat:
2004-12-15 23:55:12, ZoLt4R pisze:
wiazka - 120-150zł (...)
czujnik polozenia walu - ok 40zł

Niech mi ktos da te 120 zl za wiazke (gratis cala reszta instalacji SC900) i 40 zl za czujnik. Jak chcialem kupic to nikt nie chcial tanio sprzedac a teraz jak chce sie pozbyc to nikt nie chce za te pieniadze
Ja dalem za to wszystko 190 zl!!!

Poza tym jak Krzemowy nie bedzie chcial wziac to bede mial do sprzedania MegaSquirt - sterownik na ktorym Jasin zbudowal swojego Bisa na wtrysku. W pelni programowalny sterownik za 300 zl, potrzebny tylko zespol wtryskowy. Zaplon i "taktowanie wtrysku" z seryjnego aparatu. Stworzony wlasnie do zastepowania gaznika, minimum przerobek.

Hmm w porównaniu do kosztu gaźnika, nawet nowego, założenie wtrysku jest kompletnie nieopłacalne. Kup lepiej nowy gaxnik !

Z tego co wiem to Devil wlasnie do 900 ma zamiar wsadzac wtrysk. Mowil ze nie jest to takie cierzkie.

z tego co widze o koszta sa duze no cuz moze jakos dorwe dobry gaznik bo moj mnie juz wykonczył nerwowo.

Ja mam gaznik jak juz pisalem kiedys, weber 32icev mialem do malucha montowac ale potrzebuje pienioarzkow, kupilem od czucza jest w stanie dobrym luzow niema i wogole wyglada ze jest okej. z tego co wiem i widzialem w jednej 903 to taki wlsnie egzemplarz tam siedzial.

Cytat:
2004-12-15 23:55:12, ZoLt4R pisze:
wiazka - 120-150zł rozkodowany komputer - 100-250zł kompletny wtrysk - 150zł czujnik polozenia walu - ok 40zł map sensor - 60-100zł koło pasowe - ?? cewki - ?? musialbym sie jeszcze zastanowic co by bylo potrzebne... ceny mocno orientacyjne zalezy jak trafisz troche lipnie to wyglada co?

Zoltar - na litosc boska - skad ty te ceny bierzesz!?!?!?!?
wiazka - 30zl
rozkodowany komp - ok - 150
cala gora od silnika z wtryskiem - glowica kompletna plus kolo z walu i pozostale niezbedne rzeczy - ~150zl
Majac te rzeczy przerobienie to kwestia kilku godzin pracy.

Jestem 100% pewny, że Devilmick, wkrótce sobie poradzi i założy wtrysk do swojego 903 i rzeczywiście mówł, że nie jest to takie trudne.

Cytat:
2004-12-16 01:44:46, Zuraw pisze:
Zoltar - na litosc boska - skad ty te ceny bierzesz!?!?!?!? wiazka - 30zl rozkodowany komp - ok - 150 cala gora od silnika z wtryskiem - glowica kompletna plus kolo z walu i pozostale niezbedne rzeczy - ~150zl Majac te rzeczy przerobienie to kwestia kilku godzin pracy.

napisalem ze ceny orientacyjne. z laski swojej nie wpie******** sie w kazdy moj post WIELKI ZNAWCO bo robi sie to juz powoli niestrawne.

Cytat:
2004-12-15 23:31:46, fulda pisze:
no raczej nie bo moj silnik jest po remoncie tylko mam głopoty z gaznikiem i juz powoli wysiadam nerwowo

A jaki masz gaznik wogole w tym aucie ?

Cytat:
2004-12-16 08:52:46, satiz pisze:
A jaki masz gaznik wogole w tym aucie ?

a z bisa ekologicznego jakis weber z zwiększonymi dyszami.Kiedys chodził super jak złoto a teraz padaka chciałem załozyc seryjny ale tam inaczej ida cięgna a ja mam obecnie ciegna na deklu od zaworow ,jedynym rozwiazaniem u mnie to załozenie gaznika z fiata 850

[ wiadomość edytowana przez: fulda dnia 2004-12-16 09:41:24 ]

Cytat:
2004-12-16 01:44:46, Zuraw pisze:
Zoltar - na litosc boska - skad ty te ceny bierzesz!?!?!?!? wiazka - 30zl rozkodowany komp - ok - 150 cala gora od silnika z wtryskiem - glowica kompletna plus kolo z walu i pozostale niezbedne rzeczy - ~150zl Majac te rzeczy przerobienie to kwestia kilku godzin pracy.

jak mozesz to załatw mi cos takiego za taka cene chętnie kupie