Po włamie rozwalony zamek.. co radzicie ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w weekendzik mialem włam do wozu no i wkladka zamka od kierowcy rozwalona nie moglem sie dostac oczywiscie bo nie mam centralnego z pilota i na sile poszlo srubokretem ale wkładka do wymiany co za tym idzie kluczyk i koszta ..moze macie jakies sposoby na ten problem poradzicie cos . od pasazera moge tylko zamknac a zamek w klapie wyrobiony i nie ma opcji otwarcia ..wiem ze mozna rozebrac zamek i cos podłubac w tych blaszkach dajcie rade prosze pozdro

usunac zamek, spachla, farba i dac centrall na pilota...

nie jestem pewien czy tak mozna ale chyba : przelozyc zamek z korka baku do drzwi a tam (korek) zamontowac jakis inny na osobny kluczyk... tzn nie wiem czy z korka baku mozna zamek caly w drzwi wsadzic ale wkladke jego przelozyc powinno sie dac

Cytat:
2006-09-06 00:55:57, kormoran pisze:
nie jestem pewien czy tak mozna ale chyba : przelozyc zamek z korka baku do drzwi a tam (korek) zamontowac jakis inny na osobny kluczyk... tzn nie wiem czy z korka baku mozna zamek caly w drzwi wsadzic ale wkladke jego przelozyc powinno sie dac

jak by sie tak dało to korek nowy korek z zamkiem i dwoma kluczykami kosztuje 59zł

A nie lepiej przełożyć wkładkę z drzwi pasażera. To by było chyba najtańse wyjście. U mnie po zakupie było już w ten sposób zrobione (i zresztą jest i teraz, więc drzwi pasażera moge tylko otworzyć z zewnątrz )

Ja wiem, że np jezeli chodzi o Forda Transita 91-94 to zamek z korka baku jest całkiem inny i nie da sie go gdzie indziej zamontowac.

Brat parę miesięcy temu miał podobna przygodę próbowali włamać się do forda no i wkładka zamka od strony kierowcy została uszkodzona. Koszt dorobienia wkładki w salonie forda w Niemczech wyceniony został na ok. 100 euro a skończyło się na założeniu autoalarmu za 600 pln.