| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-06-23 22:30:13 Znajomemu już 2 razy (!!) ukradli auto: raz całe auto i po kilku dniach odezwali się żeby zapłacił im okup - pojechał, zapłacił i odzyskał; za drugim razem ukradli mu auto z dokumentami firmowymi i gdy się zorientowali co mają też zadzwonili - znowu zapłacił i odzyskał. Ale on to rosły facet - jeśli by do Ciebie Kasiu zadzwonili ja bym się bała sama jechać. Czy Cię nie oszukają - tego też nie wiadomo |
KasiaKa Lublin | 2006-06-23 22:46:14 Samochód kupił mi ojciec więc do niego trafią.
Może to głupe ale chciałabym, żeby zadzwonili. |
KasiaKa Lublin | 2006-06-23 22:48:40 aha i jesze jedno kupiliśmy ją od policjana ! |
KasiaKa Lublin | 2006-06-24 19:17:06 detektyw od samochodów? są tacy? |
KasiaKa Lublin | 2006-06-24 21:05:00 Moja Corolla miała odcięcie zapłonu, ale jak widać poradzili sobie z tym bez trudu |
KasiaKa Lublin | 2006-06-24 22:33:57 dostałam w sumie 3 kluczyki : dwa z dwoma pilotami i trzeci bez pilota |
Grzesiek TOYOTA FRIEND ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-06-24 23:32:49 Współczuje
szkoda auta i kasy bardzo możliwe, że bądą dzwonić, tyle,że pewnie dodzwonią się do poprzedniego właściciela, skoro auto nie przerejestrowane koleś jak jest w porządku, to Wam pomoże-w końcu u nich złapanie takich złodzieii i odzyskanie auta jest liczone jako osiągnięcie i dostają za to sporą premię. jeszcze pytanie apropos agenta ubezpieczeniowego-znacie gościa,czy wzięliście go z ogłoszenia? prędzej obstawiałbym go jako informatora-wiedział,że fura nie ubezpieczona, znał pewnie rocznik i silnik żeby obliczyć składkę nie ma co winic sprzedającego, za duże ryzyko za małe pieniądze-nie opłaci się,skoro koles sprzedal 4 letnie auto, wiec pewnie kupil nowe, przypuszczac nalezy wiec nie jest to sierżant ze służby patrolowej,tylko jakiś oficer dla 3-4 tys zł które by dostał, nie zaryzykowałby utraty wszystkich uprawnien i przywilejów jakie daje zawód policjanta znam kilku policemanów i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć co do zabezpieczeń-elektronika, zwłaszcza ta standardowa to lipa i pikus dla złodzieja najlepsze są blokady mechaniczne i własne wydumki z odcieciami paliwa i zapłonu-wtedy zostaje skurczybykom tylko hol lub laweta |
KasiaKa Lublin | 2006-06-25 10:30:14 Jak na razie cisza - nie zadzwonili. Boję się, że auto poszło na części.
Policjant, od którego kupiłam auto pracuje w biurze prasowym KSP, czyli nie jest takim typowym policjantem. Raczej nie podejrzewam go o to, żeby nadał go złodziejom. Gdyby tak było po co dawałby mi bagażnik na dach, opony zimowe, dodatkowe alufelgi. Raczej zostawiłby sobie takie gadżety. Co do agenta ubezpieczeniowego to kontaktowałam się z dwoma, jeden osoba zaufana, a drugi znajomy znajomego. Może to on był informatorem
Ponieważ mija 3 dzień i jest cisza, już powoli tracę nadzieję, że zadzwonią. Obawiam się, że jak tylko przywiozłam auto do Lublina, namierzyli je szybko (miało obce rejestracje) i buchnęli je (najprawdopodobniej na części) |
KasiaKa Lublin | 2006-06-25 10:48:29 Kupując Corollkę myślałam, że Toyot nie kradną często. Jakież było moje zdziwienie jak mi policjant na komendzie powiedział, że Yariski i Corollki idą teraz jak świeże bułeczki ![]() |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-26 11:42:49 Wszystko co nowe idzie jak świeże bułeczki... niestety, taki urok nowych aut...
skoro nie zadzwonili, to już nie zadzwonią..., a Rollka, albo pojawi się w kawałkach na allegro ( obserwuj - zwłaszcza dział felgi ) albo pojedzie na wschód albo przespawają numery z jakiegoś rozbitka, do którego mają papiery, i będzie jeździć... 3maj się
pzdr |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2006-06-26 14:03:26 Nie rozumiem jednego. Co złodzieja obchodzi czy auto było ubezpieczone czy nie?? Poza tym czy nie obowiązuje czasem jeszcze ubezpieczenie poprzedniego właściciela? Nie wiem jak to jest z AC...
Ja bym spróbował zadzwonić do tego poprzedniego właściciela z informacją że ukradli auto i mogą się z nim skontaktowac czy cos, a przy okazji podpytać o radę... Może coś pomoże, może kogoś od takich spraw zna itd. Może akurat... |