Oświetlenie konsolki od szyberdachu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam omcie od paru dni, powoli zabieram się za wymianę oświetlenia wnętrza na kolorek niebieski.. zastanawiam się jak zmienić kolorek na konsoli od szyberdachu :/ nie próbowałem narazie nic podważać.. szukałem na forum ale nikt na ten właśnie temat nie pisze.. albo ja nie umiem szukać.. pozdrawiam, Tomek

hmm czyżbym musiał sam się za to pierwszy zabrać ok.. gdy skończe podam co i jak.. postaram się zamieścić jakieś foty no i pokazać rezultaty pozdro.. Tomek

ponoc tam jest bardzo nietypowa zarowka, nigdy na oczy jej nie widzialem, ale w aso z tego co pamietam kosztuje 10zl

Witam, kiedys gdy kupilem autko, zastanawialem sie po co sa te "koleczka" wokol pokretla od szyberdachu Gdy wzialem srubokret do reki okazalo sie ze sa one podswietlane tylko ze nie mialo ich co wczesniej podswietlac Operacja prosta, nie pamietam dokladnie co robilem ale chyba zaczalem od wyjecia swiatelka kabiny. Odkrylem tam sruby od plastiku ktory maskowal silniczek szyberdachu, odkrecilem i powoli odchylilem calosc. Byla tam jakas zarowka. Szczerze to nie szukalem takiej po sklepach bo mialem niebieska diode pod reka Wejscie nie pasowalo wiec pociagnalem kabelkami z kostki znajdujacej sie nad swiatelkiem kabiny. Operacja na spokojnie ~30min (nie robilem tego wczesniej ) a efekt... mniam

no cóż.. musze spróbować tak jak mówisz Trance_Matthew.. jednego nie kumam.. mi ogółem teraz wszystko ładnie świecie (na biało-żółto) pytanko czy jak zmieniałeś tam na LED to czy wystarczyła 1 sztuka?? to jest rozprowadzane światłowodami czy jak?? bo jednak do okoła musi wszystko ładnie się świecić

Swiatlo jest rozprowadzane swiatlowodem. Musisz kupic sobie diode rozpraszajaca i bedzie git Kup taka do wlutowania na nozkach bo strasznie ciasno tam jest chyba ze trafisz taka ktora spasuje w stare gniazdo od zarowki i wejdzie w swiatlowod

Ja do sterowania szyberdachem wstawiłem zwykłą led koloru niebieskiego o średnicy 3mm - daje radę ale musi być już ciemno bo tak to niezbyt... ale mam klimę więc dach otwieram bardzo, bardzo rzadko.....

klime tez mam ale poprostu jak zmieniam juz oswietlenie no to chce wszystko zeby jakos to wygladalo no ok.. to mowisz ze 3mm wystarczy.. czyli musze jutro podskoczyc kupic i moze w weekend znajde chwile na zabawe

Nie chodzi o otwieranie dachu tylko samo wrazenie Ja wlozylem zwykla polokragla diode ktora dobrze daje znac o sobie nawet w dzien

Cytat:
2006-07-19 22:14:33, Trance_Matthew pisze:
zaczalem od wyjecia swiatelka kabiny. Odkrylem tam sruby od plastiku ktory maskowal silniczek szyberdachu, odkrecilem i powoli odchylilem calosc.

Mam pytanko co do tego światełka.. ponieważ ja zdjąłęm obudowe i kurde nie widze żadnych śrubek czy zaślepek :/ po zdjęciu osłonki od silniczka tez nie bardzo widać co należy odkręcić żeby zdjąć ten panel jesteś w stanie konkretniej powiedzieć co i jak? nie chce złamać czegoś.. pozdro

Po wyjeciu calego swiatelka (glowne swiatelko + oba te male=caly plastkik w ktorym siedza) masz spory otwor, zajzyj tam i zobacz na czym to sie trzyma Ja robilem to dosc dawno i nie bylo problemu z wyjeciem reszty. Pamietam ze wykrecalem jakies sruby po czym mialem mozliwosc zdjecia calej maskownicy silniczka. Nie mam mozliwosci terez sprawdzenia tego, cos blizej moge Ci powiedziec (lub zamiescic fotki) w sobote-niedziele, ale mysle ze poradzisz sobie z tym do tej pory
Pozdrawiam

edit: jak cos to wal na priv to dam Ci jakis kontakt do siebie

[ wiadomość edytowana przez: Trance_Matthew dnia 2006-07-21 11:25:47 ]

dzięki.. mam zamiar w weekend zajrzeć do tej konsolki poźniej dam znać jakie były rezultaty pozdro