Podgrzewane lusterka (part two)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wsiadam do kluski, a że z lekka śnieg przysypał i lusterka szronem pokrył włączam ogrzewanie szyby i luster...........i nic? Lusterka w żaden sposób się nie grzeją. Sprawdzam czy reagują na ustawienie elektryczne i oba funkcjonują idealnie ! Zauważyłem też, że nie świeci się ta dioda przy sterowniku lusterek w lewej tapicerce przednich drzwia wiem, że (chyba powinna). Sprawdziłem bezpieczniki - wszystkie ok na swoich miejscach i całe. Lampka na przycisku konsoli środkowej ogrzewania szyby też normalnie się pali. Co może być na rzeczy?
Ostatnio u Mariosa wymieniałem wkład prawego lusterka i nie dziwiłbym się gdyby tylko ono nie grzało, ale nie grzeje też lewe !
Szyba nie wiem czy działa z tyłu bo była sucha gdy włączałem ogrzewanie.
Ma ktoś jakąś receptę ?

może zapomniałeś podłączyć kostkę pod tapicerką w drzwiach, ja tak miałem i niestety wtedy nie grzeje (ale nie wiem jak ze sterowaniem)

Żadnych kostek w tapicerce i pod nią nie ruszałem. Zmieniłem tylko szkło lusterka..nic więcej

Cytat:
2008-03-26 21:14:49, zupper pisze:
Żadnych kostek w tapicerce i pod nią nie ruszałem. Zmieniłem tylko szkło lusterka..nic więcej

Kabelki do wkładu lusterka podłączyłeś?

Tak podłączyłem ale nawet gdybym ich nie podłączył lub styki byłyby zaśniedziałe to lewe lusterko grzać powinno....przynajmniej tak mi sie wydaje..

Ja bym sprawdzil jeszcze przycisk na desce. To, ze dioda sie zapala to znie znaczy, ze prad idzie dalej. Przynajmniej tak mi sie wydaje

podgrzewanie szyby i lusterak ma jeszcze przekaźnik ,może on wysiadł lub się przyblokował?
pewności nie mamy ponieważ tylna szyba była sucha więc nie było widać czy działa.

Zupper, w mojej starej Omie A w bardzo podobnej sytuacji pomogła wymiana przełącznika od regulacji ustawienia lusterek, może spróbuj podmienić na chwilkę od kogoś z klubu.....

Cytat:
2008-03-26 23:49:20, Krzysiu1981 pisze:
Zupper, w mojej starej Omie A w bardzo podobnej sytuacji pomogła wymiana przełącznika od regulacji ustawienia lusterek, może spróbuj podmienić na chwilkę od kogoś z klubu.....

Witamy wśród żywych

Cytat:
Witamy wśród żywych

witam i ja, więcej mnie tu teraz troszkę będzie
bardzo powoli przymierzam się do nowego auta (w podpisie)

Po częsci przyczyną może być bezpiecznik 20A wsadzony zamiast 10A. Dziś go zmieniłem i jesli tylko lusterka lub szyba zaparuje sprawdzę.
Pozdrawiam