Przednia szyba!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko natury prawnej.
Wybili mi przednią szybe gówniarze i co mam teraz począć? wiem że musze zgłosić to na policjie i tak też uczyniłem ale jakie mam szanse na odzyskanie kasy za szybe? Czy będe musiał iść z tym do sądu?
Może ktoś miał takowe zdarzenie i coś podpowie co z tym fantem zrobić. Dodam tylko że dogadanie się z rodzicami raczej nie wchodzi w gre bo groszem nie śmierdzą i są wiecznie pijani.
czekam na szybkie rady!

jak u mnie jeden drugiemu szybe wybil to byla mala szkodowość czy jakoś i nic nie zrobili sprawcy ;P

Jedynie Młotek i nożyk pozostaje i wycięcie organów wewnętrznych na sprzedaż

jak dla mnie to sprobuj dorwac gowniarzy, jak nie to pozniej ich starych .. niech wszyscy "wisza" mimo ze np.szyby by ci nie odkupili to niech pod przymusem i nadzorem sprobuja myc samochod, kosic trawe itd... ( u mnie poskutkowalo)

mi ukradli przednia szybe w nocy, zostawilem autko i na drugi dzien patrze a tu szyby nie ma , byly tylko slady po strunie
Po prostu mistrzostwo swiata

jak mozna ukras przednia szybe !! chcialbym to widziec !! ale co tam pomyslowosc nei zna granic ostatnio bylo glosno w mojej wiosce ze ktos spuszczla paliwo z baku bo sie wwiercał do niego

Sprawa śmieszna! dzielnicowy na dzień dobry powiedział że ukaranie graniczy z cudem więc pozostało w jego mocy tylko słowne pouczenie. No ale po wizycie na posterunku znalazły się pieniążki bo skoro na chlanie jest to i na szybe wystarczy więc już po sprawie choć nie do końca ale to już inna bajka.
Ps. zawiele porad to nie uzyskałem ale i za to dzięki!

wybita szyba , mała szkodliwosc czynu jak ktos pisał a nawet na ac nieopłaca sie zgłaszac jak masz! szkoda %
ukradli szybe!! znajomemu ukradli silnik ze skrzynią biegow w fordzie sierra(pare latek temu) , jakby niemogli całego? ze im sie chciało odkrecac w nocy !!!??
niedawno zaj......li sasiadowi katalizator z busa , poprostu wycieli jakby niepatrzac z 500 zeta płaca na giełdzie za takie cos

niech mi ktos powie czy ci zlodzieje jakies palniki maja czy jak ?? przeciez po pierwsze silnik jest ciezki i niewygodny , po drugie wyciac cos czy wyciagnac silnik pzrez noc - jak dla mnie to wyczyn !! normalnie zeby oni sie mechanika zajeli zamiast kradziezy

moje autko stalo na odludziu najblizszy dom 300 metrow wiec jeszcze potrafie zrozumiec ale z silnikiem i skrzynia to dobry wyczyn hehheheh gsyby takie palniki kieszonkowe na alegro zaczeli sprzedawac to zlodzieje przerzuciliby sie na katalizatory po przejsciu calego osiedla troche by kaski uciupal sredio 200 zl / szt x 25 autek to nawet spoko dniowka

jak mozna silinik ukrasc ze skrzynią

No chyba że złodzieje używają czegoś takiego Mega spawara