Opóźnienie wyłączenia oswietlenia wnętrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przeszukałem forum i niestety nic nie znalazlem na temat przekaźnika badź sterownika, który odpowiada za opoźnienie wylaczenia lampki pod lusterkiem wstecznym w besti A,ze schematów które znalazłem na LOB niestety niewiele się orientuje wiec jeśli jest ktos zorientowany w temacie to proszę o pomoc

cały układ opóźniający znajduje się w samej lampce. Wyjąć i widać jak na dłoni

no już probowalem i faktycznie jest jakiś układ tylko niestety nie wiem co z tym zrobic czy jest tam jakas regulacja lub coś podobnego
niestety z elektroniki jestem laikiem
proszę w miarę możliwości o przybliżenie sprawy

też nie wiem(y) co z tym zrobić, bo nie wiemy co chcesz osiągnąć manipulując przy tym diwajsie

no fakt nie napisałem co sie dzieje
po otwarciu drzwi oświeca sie, a po zamknieciu od razu gaśnie, wiec chodzi mi aby gasła z opóźnieniem
u mojego ojca też w A, tak to działa

różnica wersji wyposażenia?
w poprzedniej domowej omedze, wersja LS 1989 - goLaS oświetlenie gasło od razu po zamknięciu drzwi.
W obecnej omie (CD 1990) jest już to opóźnienie.

Zamień się z ojcem na moduły przy lampce

moja Oma to 93r GLT, staruszek ma 91 CD DIAMANT
porównam i zobacze czy są różnice
mój staruszek to cwany lis od razu by sie zorientował

Witam!No wiec mam pytanie odnosnie tego opozniaczaMam Omcie z 90 roku!Nie mam niestety zadnych dodatkowych opcji w postaci klimy i podrzewanych siedzen!Moze mi ktos powiedziec czy w tym roczniku byl juz opozniacz?!Mi tez niestety zaraz po zamknieciu drzwi gasnie swiatlo!A wolalbym sobie nawet przerobic to na wersje bardziej exclusiv

wyjmij lampke i wiesz wszystko eh jak niema to kupujesz u mariosa kladziesz 3 dodatkowe kable i masz.Proste?

Oki!Dzieki za podpowiedz!