MotoNews.pl

Gaśnie clio 1.2 d7f instalacja landi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po rozgrzaniu silnika po pewnym czasie gaśnie dokładnie po wciścnieciu sprzegła i przejsciu na inny bieg zaczyna byc to irytujące.
silnik był regulowany na komp. ale nie był robiony z sondą nie wiem ale przygladając sie tej "regulacji" analizator stał obok fachowiec??? powiedział że mieszanka jest zbyt uboga.
może ktoś miał ten sam problem, proszę o pomoc

Takie problemy są częste po regulacji jeżeli fachowiec zbytnio zwraca uwagę na zawartość spalin.Zwykle poprawiam na ,,oko"
i efekty są niezłe, ale bez doświadczenia jest trudno.Zbyt mało informacji podałeś na temat instalacji!

instalacja landi lsi sekwencja

Nie wiem czy mogę Ci pomóc jeśli nie dysponujesz chociaż interfrejsem z odpowiednim programem przy sekwencji sprawa jest trudna! Pozdrawiam

niestety nie posiadam gaz mam założony parę miesiecy zrobiłem nim koło 7000km i zaczeło coś nawalac

No to trudno! przy sekwencji bez interfrejsa np:Omegas RS232lub USB nie poradzisz! Pozdrawiam hej!!!!!!!!

Witaj..nic nie zostaje jak tylko naciskac na warsztat ktory to montowal...a propo..mam ten sam silnik w Twingo tylo instalacja inna Dt Gaz System ..(sekwencja) po 20 tys na lpg padla listwa wtryskow lpg wymieniona na nowa na gwarancji..i jest OK.
Ogolnie jestem zadowolony..pozdrawiam.

nic nie pozostaje jak rozjechac mechanika ktory to montował...
narazie instalacja zachowuje sie prawie dobrze gaśnie rzadko musze potrzyma na gazie przed zmianą biegu, dziwnie to wygląda temp. wysoka gaśnie niska nie czy to zależy od jakiegoś czujnika temp???