UNIDEN 510XL + ANTENA HUSTLER IC-100 - trzaski :| i co dalej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich jestem tu nowy radyjko mam od 12 lipca i pierwsza proba okazala sie niezadowalajaca mam UNIDEN 510XL + ANTENA HUSTLER IC-100 ponoc sa zestrojone :| nie wiem jak ale ok po zapoznaniu sie z tym co znalazlem w szukajce odnosnie trzaskow po zalaczeniu zaplonu sprawdzilem jak sie sprawy maja po podlaczeniu bezposrednio do akumulatora i nie ma zadnej roznicy sprzecik dziala niezle ale tylko i wylacznie na wylaczonym zaplonie nastepna sprawa to bedzie odlaczenie pompy paliwa zaraz to sprawdze ale moze jeszcze jakies sugestje inne oraz jest moze ktos ze szczecina kto mi podpowie gdzie sparwdzic radyjko mozna jaki to koszt i jaki orientacyjny zasiek powino miec moje radyjko

najłatwiej będzie sprawdzić sprzęt CB w innym aucie czy prawidłowo działa a potem szukać usterki. Może trzeba zamontować kondensator w układzie zapłonowym albo na pompę paliwa

zamontowalem odciencie pompy i juz jest owiele miej trzaskow pozostaly jakies delikatne trzaski teraz to bedzie alternator bo przy przygazowaniu sie zwiekszaja sa do zniesienia ale moze ktos mi powie jak sie do tego zabrac co z alternatorem zrobic

Cytat:
2006-07-16 17:44:43, pawel78 pisze:
zamontowalem odciencie pompy i juz jest owiele miej trzaskow pozostaly jakies delikatne trzaski teraz to bedzie alternator bo przy przygazowaniu sie zwiekszaja sa do zniesienia ale moze ktos mi powie jak sie do tego zabrac co z alternatorem zrobic

Jeśli wiesz jak rozebrać alternator,to warto to zrobić i przeczyścić pierścienie,oraz sprawdzić długość szczotek.Natomiast jesli masz trudności z rozbiórką a możesz wymontować regulator,to po wyjęciu tegoż ,można b.drobnym papierem ściernym przeczyścić pierścienie bez rozbierania całego alternatora.Sprawdż podłączenie lub nawet wymień kondensator,który powinien byc przy alternatorze. Owocnych działań

odnosnie demontarzu i rozbiorki alternatora nie powinno byc problemu troche sie przy autkach nademontowalo roznosci bede walczyl dopiero od wtorku A MOZE KTOS WIE ORIENTACYJNY ZASIEG TAKIEGO SPRZETU

W związku z częstymi zapytaniami o zasięg takiego czy innego zestawu CB przedstawiam nomogram do obliczania zasięgu,który zaczerpnąłem z książki W.Oszczaka Anteny CB.Mówiąc najprościej zasieg rośnie gdy anteny,zarówno nadawcza jak i odbiorcza znajdują się jak najwyżej.

[ wiadomość edytowana przez: Gienekp dnia 2006-07-16 23:22:38 ]

Gienekp
dzieki za odpowiedz a co do moich trzaskow w cb to juz pompka zalatwiona a trzaski od alternatora ustaly same