Gdzie jest post o zagubionych badz skradzionych tablicach r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
j.w.

chodzi mi o tablice rejestracyjne

w wyszukajce nie moglem znalesc

chcaialem dodac kilka uwag

tak wiec dodawaj tutaj ;p

a wiec

prawdopodobnie skradziono mi jedna blache badz ja gdzies zgubilem nie wazne

i tak

POLICJA: dziekujemy ale potwierdzen o zgloszeniu juz nie wystawiamy-zmiana przepisow za ktorymi i tak nikt nie nadaza
gigi24: a gdyby cos ktos w tym czasie nawywijal na nasze konto
POLICJA: bedziemy sie pozniej tym martwic

pozniej udajemy sie do

STAROSTWO POWIATOWE: wypelnic wniosek o wydanie duplikatu, wplata 92 zl + 7zl znaczki , napisac oswiadczenie o zagubieniu tablicy, i zalatwione
teraz czekamy 5-7 dni i idziemy po odbior, mozna wczesniej zadzwonic i zapytac czy juz sa?

(ja zalatwialem dzis czyli wtorek i ok czwartku mam dzwonic)

potrzebne dokumenty:
-dowod osobisty(badz dwa jesli wspolwlasciciel)
-dowod rejestracyjny
-OC
-tablica rejestracyjna
-ewentualnie karta pojazdu
powyzsze dokumenty do wgladu pani z okienka
-wniosek o wydanie duplikatu blachy i oswiadczenie o zagubieniu badz kradziezy-wypelnia sie na miejscu

i pozniej z tymi samymi naszymi papierami:
-dowod osobisty(badz dwa jesli wspolwlasciciel)
-dowod rejestracyjny
-OC
-ewentualnie karta pojazdu
i nasza stara blaszka ktorej nie buchneli wracamy do pani z okienka i odbieramy nowki

ahaaa mialem blachy z PL a teraz bede mial z EU

ja tez zgubilem blache z przodu ale narazie jezdze bez niej bo mam jakies probne a za tydzien maja mi dac normalne.
Policja musi przyjac zgloszenie o zagubieniu tablicy i spisac notatke a nie na zasadzie ze powie dobra i machnie reka bo pozniej jak ktos na CPNie zatankuje do pelna z twoja tablicato nie bedziesz mial za fajnie. Szkoda chodzic i sie tlumaczyc ...

bylem na psiarni w piatek i tak mi powiedziano
zmienily sie przepisy i juz nie potrzeba robic takiej notatki

a gdzies tez mi sie odbilo o uszy ze nowych tablic ponoc nie wolno wiercic i dziurawic czy cius

a w wydziale komunikacji nikt nie pytal o papiery z policji

w swarzedzu na policje przyniesiono po ostatnich ulewach w ciagu dwoch tygodni az 11 tablic z ramkami

panowie mundurowi robia notatke dopiero wtedy gdyby buchna ci dwie blachy(chyba!?)

ps sa na forum ludziska lepiej poinformowani w tych sprawach niz ty i ja, wiec jesli sa obecni to niech wyraza prawna opinie na ten temat!

Mnie jak ukradli tablice, to zgłosiłem na policje, a nowa tablice załatwiłem w ok 2h.

poszedłem do urzędu, pani mi wystawiła pokwitowanie i zlecenie do wykonania tablicy(czas 30minut łącznie z tym, ze musiałem wyjść i pojechac do bankomatu po kase), ze zleceniem pojechałem do zakładu który robi tablice(czas 60minut na wykonanie tablicy) wróciłem do wydziału komunikacji z obydwoma tablicami aby mi naklejono znaki homologacyjne(czas 10minut).
Wszystkie czasy podałem od momentu wejscia do urzedu do momentu wyjścia z urzedu.

no no no
z tego co wiem to chyba firma UTAL "robi" blachy

bynajmniej dla WLKP

chcialem tak samo zrobic jak opisales ale niestety nie ma takiej mozliwosci i musze sie zglosic po blaszki do urzedu

a firma ktora produkuje blachy dla WLKP mam jakies 5km od domku, ale pani w okienku powiedziala ze niestety musze przyjsc choc tak bylo by najlepiej,ale wtedy nieiwem jak z kosztami bo jak pytalem o koszt wyprodukowania blachy w firmie to kwota ok 30zl a w urzedzie trzeba zostawic niestety 99 zl (chyba na procent na poczet wyplaty dla urzedasow)

ps dla kolegi z lubuskiego sorki ale tak to wyglada
ps2. zmieni sie tylko flaga z polskiej na europejska

no i stalo sie..

wczoraj wyjezdzam z domku i...

dojezdzam do krzyzoweczki

spogladam przez lewe okno... pusto

pozniej przez prawe i co wiedze...
panow w bialych czapeczkach

wiec zapinam szelki, kieruneczek i wlaczam sie do ruchu

i ledwo co wyprostowalem kierke i pan w bialej czapecce pokazuje ladnie paluszkiem, na pobocze prosze zjechac...

dzien dobry
zapraszam pana z dokumentami do radiowozu...
pytam co sie stalo..

za jazde bez przedniej blaszki musze zabrac panu dowdzik rejestracyjny

wiec tlumacze ze mi buchneli blaszke i ze czekam za nowymi pokazuje swistek ze starostwa

ale biała czapeczka jest nie ugiety
jeszcze powinien pan mandacik dostac za brak blachy

mowie dalej
ze zgloszone bylo na misiakach w swarzedzu i ze oni sami maja 11 szt blach znalezionych po ostatnich powodziach

ale niestety panowie byli z poznania i ich to gó...no obchodzi

wiec za lenistwo ze niechcialo mi sie przelozyc blaszki z tylu na przod dostalem tymczasowy dokumencik od piatku do poniedzialku-ważny

tak wiec czeka mnie po odebraniu nowych blaszek wizyta na przegladzie sprawdzajacym i po dwoch tygodniach odbior dowodziku
byc moze szybciej