| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jaro63 HF MEMBER Hyundai Getz + Uno Wrocław | 2006-08-15 20:43:56 sprawdź czy układ dolotowy (zasilania) jest szczelny. Najprawdopodobniej gdzieś zasysa "lewe " powietrze. Może to to |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2006-08-15 20:46:31 a moze to turbina sie wlacza
nie no tak na serio to stawialbym albo na uklad dolotowy elentualnie moze gdzies przy kolektorze wydechowym masz nieszczelnosc tez moze wtedy gwizdac. |
![]() waldi_102 HF MEMBER LANTRA kotlina klodzka | 2006-08-15 21:23:47 dzięki za informacje jak znajdę czas to sprawdzę szczelność ukladu dolotowego (jakby wydech toby głośno chodził,może sruby popuścily na kolektorze dolotowym),ale co jest dziwne silnik zachowuje sie normalnie to znaczy ma moc, kontrolka wtrysku sie niewlącza i normalnie pracuje ostatnio spalil mi 5,8 na trasie nad morze z cala rodzinka.Niewiem tylko czy niebedzie slabszy jak zasysa lewe powietrze(ojciec w polonezie mial podobna awarie jak zasysalo lewe powietrze to byl sterasznie slaby).pozdrawiam |
mister HF MEMBER Toyota Avensis D4D '99 Czeladź | 2006-08-16 05:29:52 Ogólnie silnik ten ma tendencje do takiego świstu - też myslałem, że zasysa mi lewe powietrze, ale po obserwacji innych aut okazało się , że maja podobnie.
Mnie udało się trochę zmniejszyć ten świst poprzez założenie zaślepki na jeden z wystających króćców na kolektorze ssącym - powinna być tam taka gumka coś w rodzaju kapturka, a u mnie jej nie było. MISTER |
cendra HF MEMBER Volvo, 125p, Syrena Ciechanów/W-wa | 2006-08-17 17:17:44 u mnie w pony 1.5 jest o samo. przy dodawaniu gazu powyzej 2,5 tys slysze "turbine" moze to jest od dolotu bo mam zmieniony troche przez gazownika, zeby silnik nie gasł |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-08-18 12:06:10 Ja w moim nazwalem to "swierszczyk" lub zamiennie "dzwoneczek". |
![]() waldi_102 HF MEMBER LANTRA kotlina klodzka | 2006-08-18 20:22:58 dziekuje za informacje juz jestem spokojny i chyba sie do tego przyzwyczajam bo zaczyna mi nieprzeszkadzac pozdrawiam |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2006-08-21 14:44:06
jak przeczytałem ten temat, to od razu chcialem tak napisac ![]() ![]() ![]() ,
ale accenty mala to do siebie, ze nawet jak sie rusza powolutku, to silniczek jest cichy ale slychac taki jakby świst szelest, i ja osobiście posiadajac takowego nie spotkalem sie z t7ym zjawiskiem w innych sam, |