| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-07-22 15:20:20 wuwuwu.nexiacośtamcośtam.pl |
norti warszawa | 2006-07-22 15:22:57 tam nikt nie wie co to moze byc |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-07-22 16:47:44 odlaczaniem klimatyzacji przy mocnym gazie zajmuje sie kompjuter, pewnie jest jakis czujnik na przepustnicy od klimatyzacji i na niego bym stawial - chyba ze to jest sterowane w komputerze na podstawie danych stopnia wcisniecia przepustnicy, wtedy gorzej z naprawa... |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2006-07-22 18:59:31 Ja miałem prawie dokładnie to samo !
Walczyłem z tym kilka miesięcy. Sprawdź czy po takim samoczynnym wyłaczeniu się klimy chodzi Ci wentylator na skraplaczu, jeśli tak, to na pewno to jest to samo. Powodem była wada panelu sterowania (tego z pokrętłami) w wyniku czego na elektromagnes sprężarki szło za niskie napięcie i rozłączała się (szczególnie jak było gorąco). Wymieniłem panel i jak ręką odjął ! Aby się upewnić że to jest to przejrzyj koniec tego wątku tam będzie napisane jak podłączyć klimę na krótko z pominięciem panela. Możliwe że u Ciebie przyczyna jest nieco inna niż u mnie, ale pamiętaj że za niskie napięcie na elektromagnesie sprężarki będzie powodować taki sam efekt |