Omega B nie chodzi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich. mam problem z moim autkiem a mianowicie oddałem auto do mechanika na zrobienie skrzyni po 3 tygodniach okazało się że mu auto nie chce zapalić, twierdzi że ma jakieś zabezpieczenie antywłamaniowe i odcina zapłon i wyłącza pompe paliwa i tym podobne rzeczy. może faktycznie ma jakieś fabryczne odcinanie (jak to obejś) ja o tym nic nie wiedziałem a auto mam od roku i wszystko było ok. dzwoniłem do poprzedniego właściciela miał go pół roku i też o zabezpieczeniu nie wie. może macie jakiś pomysł, a każdy się przyda

sprawdz przycisk z uciekajacym ludkiem, moze on jest wlaczony?? powinna palic sie kontrolka, kiedy otwierasz drzwi. to jest jakies seryjne zabezpieczenie (opel)

nie mam takiego przycisku
może to kod kluczyka ale jak to obejść

niektóre omy miały takie zabezpieczenie,że jak zamkniesz kluczem a otworzysz pilotem to wóz się blokował.... Nie wiem jak się to nazywa, kumpel z aso opla mi o tym nawinął...

byłem u drugiego mechanika i powiedział że to może być czuj. położenia wału a już miałem wymieniany tylko że był używany i ten magik mi włożył czuj. od merca. dopiero teraz zobaczyłem. normalnie mam dość tych naszych mechaników co jeden to lepszy.