MotoNews.pl
3 [BR] Sportowe klocki do Kanta/128/127 (207323/0) - NT

[BR] Sportowe klocki do Kanta/128/127

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie znacie dostepne klocki do Kanta o podwyzszonych parametrach? Ja znalazlem EBC Green (nr 2116) a Ferodo DS2000 (FCP 29S) chyba juz nie produkuja. Jakies inne znacie? Nie piszcie o Ferodo Premier FDB29 bo to sa zwykle i mam je zalozone.

Może mintex? Ja mam co prawda niby zwykłe i do tego tarcze mikoda ale mój polonez hamuje na nich świetnie.
Image Hosted by ImageShack.us

Jaki koszt takich tarcz??

http://www.mikoda.pl/public/sklep.php?Content=det&id=2483

Można zdjęcie tarcz a nie pudełka??

Można
Image Hosted by ImageShack.us

Dzięki

mikody dobre sa, stosunek jakosci do ceny na 5 z plusem

ps enes zalozyles tarcze odwrotnie jesli to twoje auto na zdjeciu lewa tarcza z prawej strony i odwrotnie, na pudelku jest napisane uwaga tarcze kierunkowe

a jak te tarcze mają się do brembo max? które lepsze?

co to znaczy "lepsze"??

Cytat:
2008-02-28 20:13:10, Bart128 pisze:
mikody dobre sa,

wg. słownika j. polskiego

Lepszy- st. wyższy od dobry

Więc które są lepsze (efektywniejsze, skuteczniejsze) do jazdy ulicznej?

[ wiadomość edytowana przez: Dar00 dnia 2008-02-28 20:30:08 ]

gadalem z kolesiami z mikody, sami powiedizeli ze ich tarcze nacinane i nawiercane nie sa do sportu tylko sa to tarcze tuningowe ktore maja wygladac i niewiele podnosic jakosc hamowania w stosunku do serii. do mocnych rajdowek nie polecali

Ekstra tarcze muszę sobie takie sprawić przynajmniej na przód a co do klocków polecam lukasy naprawdę dobre klocki mało pylą dobrze hamują na długo wystarczają mam je ponad 1,5 roku i jeszcze z drugie tyle przeganiam nie wiem jak się maja do sportu ale dość agresywnie ganiam i zdają egzaminy więc Polecam

na Torze Poznań sportowe cc/sc latają na ATE

no bo ATE to klasa sama w sobie, polecam obejrzec ATE Power Disci.

ale power disc to chyba już wentylowane?

i mówili też o gładkich a nie jakich reklamowych rowkach

Wiem, że założyłem tarcze odwrotnie ale zrobiłem to celowo. Gdzieś w necie znalazłem fotki rajdówek z lat 70tych i początku 80tych i tam tarcze nacinane też były założone w ten sposób. W Mikodzie powiedzieli że właściwie dla hamowania nie ma znaczenia sposób założenia takiej tarczy chodzi tylko o odprowadzanie pyłu z klocków hamulcowych. Moje teraz zgarniają pył do środka a przy standardowym założeniu mają ten pył wyrzucac poza tarczę. Generalnie jestem zadowolony i mogę śmiało każdemu z Was polecic wyroby Mikody.

A nie myślałeś o hamulcach z łady ??
Ferodo FDS96 leżą na półce w intercarsie.

brembo max + miekie juridy

szybko sie koncza klocki ale fajnie hamuje za nie duze pieniadze

co do ATE to mam to teraz i nie powiem hamuja ale pedał wydaje sie taki tempy, nie podobaja mi sie to

no i te przebiegi 18tys na jednych klockach , przegiecie