Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-01-11 13:14:50 ja bardzo dobrze wspominam samopomoc hdi , nie mylić z samoobroną ![]() ![]() szczególnie ten z alianzu był ![]() |
![]() Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2007-01-11 13:23:46 Już dawno mówili, że Link4 to taki hipermarket ubezpieczeniowy coś a'la Tesco: Tanio ubezpieczyć, mało wypłacić i olać klienta ![]() |
![]() Tolman Opel Omega Kikół | 2007-01-11 13:59:23 Co do PZU nie działają jednak tak szybko, co prawda pan od likwidacji przyjechał szybko, bo był na drugi dzień od zgłoszenia, natomiast na wypłatę odszkodowania (szkoda całkowita na Omedze ![]() Tak wogóle to każda firma ubezpieczeniowa będzie się migała z wypłatą odszkodowania, ponieważ jest to dla nich strata. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-01-11 14:12:02 Kiedys zadzownilem do Link4 zeby spytac o ubezpieczenie. Auto bylo jeszcze wtedy mlode i lapalo sie na pakiet, za ktory PZU wolalo 3k.
Link4, po super promocjach i znizakach (bo garaz, bo alarm, bo srebrne auto, bo wiek juz "sedziwy", itd.) zaproponowalo mi 5.6k PLN. Ledwo "ustalem na nogach" po tej propozycji... ![]() Pozdrawiam, Vino ps. zupper: fajnie piszesz ![]() |
![]() zupper LOB MEMBER BMW E39 528I Warszawa | 2007-01-11 15:34:41 Wyślę zapytanie o procedury i jak widza takie sytuacje - w formie reklamacji
dam znac zupper |
chasiek Omega A 2.0 kombi GL Sulejówek/Warszawa | 2007-01-11 19:07:39 Masz dar opisywania własnych doświadczeń ![]() ![]() Ja obecnie ze względu na koszty, jestem ubezpieczony gdzieś tam, ale do tej pory tak ja, jak i mój ojciec byliśmy ubezpieczeni w Generali. Co prawda droga zabawa, ale zawsze mieliśmy doskonałą obsługę, błyskawiczną wypłatę odszkodowania i naprawdę rzetelną i dokładną informację o tym jak sprawa postępuje. A co do "Link 4", to oczywistym jest, że ta firma upada. Reklamują się częsciej niż podpaski, ceny mają zadziwiająco dogodne, a to już daje do myślenia. |
![]() jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2007-01-11 19:50:58 witam,ja też wiele firm mam za sobą i nie można tu generalizować gdyż każdy przypadek jest chyba traktowany indywidualnie , niezależnie od ubezpieczyciela.Staram się wybierac zawsze w danym okresie najtańszego w pakietach OC/AC no i w miarę możliwości unikać jakichkolwiek szkód (hihi).jak narazie przy maksymalnych zniżkach nieżle na tym wychodzę.Jedyny kłopot to magazynowanie wszystkich zniżek poszczególnych ubezpieczycieli.
Ostatnio byłem w link-4 i kiedy jako kontynuujacy ich klient chciałem pół roku temu ubezpieczyć swą świeżą omesię to dwoili się i troili w wyliczeniach ,a i tak nie byli w stanie przebić wtedy promocji warty która wyniosła mnie niemal połowę !!! taniej niż link ...więc wybór był chyba oczywisty.A z PZU to miałem kiedyś przgodę gdy sprawca kolizji też był z PZU ...więc kalkulację mieli oczywistą ..kosztem poszkodowanego ... ale jest zawsze możliwe odwołanie do okręgu ..a papier wszystko przyjmie ...więc za ich ich pośrednictwem odwołanie oczywiście nie poszło wyżej tylko rozpatrzone u nich i ...oczywiście zakwestionowane pienążki wypłacone....////pozdrawiam Wszystkich no i... bezkolizyjnej jazdy życzę --jerzy1961-- |
![]() jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2007-01-11 20:06:08
no i właśnie teraz reklamują coś ergo hestii co zwie się "MTU" i podobno bardzo atrakcyjne ....0801105105..?????????? OC/AC |
![]() pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2007-01-11 21:44:32 hmm no właśnie te MTU wychodzi najtaniej (400 zł na rok ) a aPZu 585..(60% zniżek) ja teraz będę sie pisał na mtu w końcu to jakiś odłam hestii i chyba każda poczta ma swojego agenta,każdy se może łatwo wyliczyć składke na stronce www.mtu24.pl |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2007-01-11 21:51:59 "Uwaga!
W zakresie AC nasze towarzystwo nie ubezpiecza pojazdów o wartości powyżej 60 000 pln oraz aut marki BMW, Mercedes, Audi, Jaguar wyprodukowanych po 1995 roku oraz samochodów amerykańskich." To mi sie podoba !!! ale składka niestety w alinaz jest niższa jak dla mnie!!! |
![]() robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2007-01-11 23:35:32 |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2007-01-12 02:10:14
Teraz - pare słów o PZU. Więc po "wakacjach" (praca 6dni/tydz. czyli wakacje polskich studentów) wracałem sobie z Manchesteru zakupionym na miejscu Peugeot'em 306 1.9 XLdT z 1995r. Na ostatnim rodznie przed portem w Dover, patrze na moją dziewczynę a za szybą widze wielkie koło tira zblizające się do jej drzwi. Oczywiście uderzyło w nas, wgniotło drzwi,błotnik, najechało na koło (ładne alu 15") które po prostu się zgniotło. TIR pojechał dalej,ja po paru sek. szoku ruszyłem za nim na 3 kołach praktycznie - szczęście chciało że na skrzyżowaniu przed wjazdem do portu zapaliło się czerwone światło, bo jechało się ciężko.. Zajechałem drogę TIRowi, wysiadam krzycząc "what do fuck did you do!?" no co starszy dziad do mnie "łot kurwa? Aj dont anderstend". Już wiedziałęm, że będzie cyrk. Nieważne, po 3h i pomocy ekipy z RAC, którzy to pomogli mi dorobić śruby do zapasu (dali mi 4 nowe, musiałem je przyciąć na odpowiednią długość) ruszyłem, jadąc prosto a kierownicę trzymając jakbym skręcał o 45*. Tak dokulałem się do Polski (Ewa widząc tira się odruchowo chowa). Po załatwieniu papierów itd itp (firma logistyczna ubezpieczona w PZU), tłumaczeniu po milion razy czemu auto na ang. blachach, jak to się stało że Polak mnie uderzył, wkońcu dnia 9.X.2006 stwierdzono, że naprawa jest nieopłacalna i przynali mi odszkodowanie w wysokości 2200PLN. Do dnia dzisiejszego wykonałem kolejne milion telefonów i wciąż nie mam pieniędzy. Słyszałem już WSZYSTKO, począwszy od tego, że jeszcze nie dostarczyłem PL dowodu rej. (choć to ang. auto - co licznie musiałem przypominać / nie wspomne, że mieli ksero wszystkich dokumentów / ), a kończąc na tym, że szkody zagraniczne wypłaca WWA i że już tam sprawa jest skierowana i lada dzień powinienem mieć pieniądze (o tym, że WWA już ma wszystkie papiery i są gotwi do wypłaty słyszałem od połowy grudnia). W tym tyg. usłyszałem to samo, po delikatnym "zjebaniu" likwidatora w gdańskim oddziale dostałem nr. telefonu do WWA i tam mam dzwonić się dowiedzieć CO ONI KURWA USKUTECZNIAJĄ ZA SPORT? Jakbym mógł, wysadził bym w kosmos wszystkie siedziby PZU, taka mała dygresja na koniec.. [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2007-01-12 02:18:27 ] |
![]() Executive Wrocław | 2007-01-12 07:23:43 Witam!
Może ktoś słyszł o PTU, jeśli tak to bardzo polecam.Za Omesie płace ok 950/rok OC(po kilku dzwonkach zostało mi 10% ![]() Podsumowując : w przeciągu weekendu sprawa załatwiona a w poniedziałek nowa szyba za dopłatą 20% bo... niedoczytałem umowy hihi ale i tak sie pakiet zwrócił z gratisem. |
![]() morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2007-01-12 08:12:08 ja w tym roku przesiadłem się z PZU na PTU jedynie ze względu na cene OC... w PTU prawie połowę tego płacę.... nie wiem jak wygląda sprawa obsługi klienta w razie "W" ale co do PZU to mam same dobre doświadczenia... niestety już 2 razy musiałem korzystać z ich usług bo winowajcy byli u nich ubezpieczeni, ale formalności i wypłata odszkodowania przeszły bezboleśnie i w miare szybko... |