Potrzebna pomoc - to chyba nie krokowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Już doprowadza mnie to do szału. Wymienilem silniczek krokowy, swiece i dalej nic.Czasem na biegu jałowym obroty ida w górę do prawie 4 tys. , albo wolna spadaja. Poza tym zauwazylem ze hamowanie silnikiem nie jest takie jak byc powinno, tak jakby mi za bardzo przyspieszal. Czasem natomiast wszystko jest wporzo. rece doslownie opadaja. Błagam poradzcie coś! Wie ktos moze gdzie poza serwisem autoryzowanym forda mozna to zdiagnozowac? Bylem w zakladzie Boscha i jeszcze w kilku innych stacjach, kazdy rozklada rece i nikt nie potrafi podlaczyc mojego essiego pod kompa...

more input , engine , year , itp

Spróbuj odłączyć kostke od krokowego, może po tym sam gasnąć, ale jeżeli przestanie wariować to może być przebicie w instalacji, lub awaria EKU

Witam, ja miałem podobnie i problem leżał w czujniku położenia przepustnicy (taka czerwona kostka z kablem ) tam często wykrusza sie izolacja, robi się zwarcie i dzieje się dokładnie to, co opisałeś. Nieraz wystarczy tylko izolację poprawić i śmiga bez zarzutów. Mam nadzieję, że pomoże
pozdrawiam

i wyczyścić krokowego oraz przepustnicę (zwłaszcza jak masz lpg). Reset kompa nie zaszkodzi.