MotoNews.pl

Drżenie wskazówki prędkościomierza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W przedziale między 40 a 60 km/h wskazówka prędkościomierza lekko drży... pozostałe wskazania bez zarzutów... co może być tego przyczyną?

linka prędkościomierza do wymiany

hmmm... i z tego powodu "szaleje" tylko między 40 a 60 ?

na poczatek wyjmij linke i dobrze masmaruj ale mozesz ja tez wymienic (nowa tez trzeba obowiazkowo nasmarowac)

to nic mi wslazówka wogle nie działała tzn raz działała raz nie nieweim gdzie przyczyna i obrotek i licznik jak pukłem działało a dziś pukałem i nic potem tylko obrotek działał ,no i wymieniłem zegary na inne a jutro tylko zielony podkład zmarze jak się okarze ze objawy ustąpiły

Cytat:
na poczatek wyjmij linke i dobrze masmaruj ale mozesz ja tez wymienic (nowa tez trzeba obowiazkowo nasmarowac)

ktoś wie co i jak? i gdzie?

wymontuj zegary odlacz linke, odlacz linke od skrzyni i wyjnij ja cala potem wyjmujesz sama linke z pancerza i do pancerza wciskasz smar wkladasz linke i montujesz ja i juz

w sumie to drżenie aż tak mi nie przeszkadza

no ja ...Cozar... mam to somo w tych samych granicach co tobie drzy mi wskażnik ....było dobrze tylko jak chromowe obramówki zakładałem na licznik i wszystko złożyłem to zaczeło ..no niewiem czy to wina linki tak nagle by mi też sie rozwaliła(dziwne) ....no ale mi to nieprzeszkadza

..cozan..przepraszam za błąd

tez tak mam po zmianie podświetlenia

Cytat:
2006-07-26 23:05:51, Cozan pisze:
w sumie to drżenie aż tak mi nie przeszkadza

nie przeszkadza czy robic sie nie chce????????????????

hehhe szczerze to barziej robić sienie chce ...ale nieprzeszkadza tak mocno...mi sie poprostu wydaje że jest żle włożona na linka(koncówka) do licznika