| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-04-28 15:16:01 "cze
kiedyś wysyłałem Ci zdjęcia czarnego fiata 125 74` z silnikiem 2000 ie (devil) ale niestety rzeczywistość jest okrutna - przeciążenia i polskie drogi spowodowały ogólną dewastacje nadwozia (połamane przednie słupki , rozłażące się podłużnice) sam silnik po ponad 40 tyś km na gazie ( w 1,5 roku) też nie pierwszej świeżości jest więć nowy projekt - w trakcie CAŁKOWITEGO remontu blacharki udało mi się dostać bardzo tanio silnik od Bravy 1,6 16V nie wiem jeszcze co prawda czy skrzynia od argenty pasuje (fiatowska na pewno nie)- ale jestem optymistą poza "odwróconą"głowicą (króćce wody)jest podobny do 132.2.000 i wygląda na kontynuację silników od tempry (itp) a te chyba były oparte na 132.2.000 jeśli wiadomo Ci coś o tym - proszę o kontakt będę wdzięczny za wszelkie materiały postaram się odwdzięczyć pictorialem o opisem prac" moze ktos z was wie ? załączam fotki
![]() |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-04-28 18:54:54 co za fiacik , lezka w oku mi sie kreci ze szczescia ze widze czarna maszyne w takim stanie i z silnikiem 2,0 marzenie......... |
kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2003-04-28 20:37:40 problem polega w walkach wyrownawczych
tipo tempra nowe silniki byly juz w nie wyposazane a 132 ich nie mialo, generalnie temat z trudnosciami do przejscia tylko kasa |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2003-04-29 00:17:37 No i jaki problem tkwi w tych wałkach, nie rozumię, ludzie mają tempry tipa i specjalnie odpinaa aby silnik miał mniejsze obciążenie a ty chcesz podłączyć wałek wyrównoważający????????? |
Remias Fiat 125, Ford F-150 Poznań | 2003-04-30 00:41:30 Jeżeli głowica jest odwrócona - to kiepsko widzę czy zmieścisz się przed grodzią czołową (ewentualnie pozostaje Ci przerabianie głowicy).
Do tego - wiercenie i gwintowanie otworów w bloku na zawieszenie silnika - nie wiadomo czy nie 'przebijesz się' do płaszcza wodnego. Przeróbka jak dla mnie nieopłacalna - na osiągach nie zyskasz, chociaż silnik na pewno duuuużo nowszy, no i oc niższe Ale do odważnych świat należy |
ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2003-05-07 10:57:31 dzięki za odpowiedz!
pare faktów: -jeszcze w powijakach (brak czasu - magisterka)ale już wiadomo: 1. sprzęgło o wymiarach zew. (koło zamach) jak w DF 27cm 2. kolektory po "dobrych" stronach 3. gródz czołowa oki- nie trzeba przestawiać 4. mocowania łatwe do przerobienia ALE: 1. marne szanse na podłączenia skrzyni 2. do elektroniki od wtrysku potrzebny czujnik prędkiści samochodu montowany w skrzyni - chyba na kole od mech. różnicowego ( to w DF na moście? ) BIEDA! na pierwszym cylindrze mojej starej 2-litrówki próg jak cholera: zapieczone pierścienie czy co? gdzie TANIO dokupiś komplet?(pierścienie + tłoki) 1-wszy szlif? |