Walki rozrzadu dohc fiat/lancia 1.6-2.0 8v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie , czy ktos sie orientuje w parametrach walkow jak w temacie , jakie maja wzniosy,krzywki (czy sa takie same oba walki) , itd ... z gory dzieki za info

132 c000 to 1600, a 132 c2000 to 2.0 gaznik.

walki silnika 2.0 i.e. sa nieco inne, o ile pamietam tez 250 stopni, ale wzniosu nie pamietam.

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-06-04 15:44:08 ]

Bart a orientujesz sie czy waleczki dolot/wydech sa takie same , czy maja inne krzywki itp ?

hmmm ...widac z wykresow ktore wkleilem ze dolot i wydech nie sa takie same aspirazione -dolot scarico- wylot

Wręcz przeciwnie z wykresów widać że są takie same
12+180+53=13+180+52=245 dla c000
15+180+55=13+180+57=250 dla c2000

No wczoraj juz mi kolega wyczail ,ze sa identyczne , zreszta tak myslalem thx za pomoc

Polecam ksiazke guy crofta , gosc sie zna na fiat/lancia , 257 stron opis wszystkich silnikow , oraz metody tuningu itd ... Wypas jednym slowem

no nieróżnią si.ę niczym trzeba by tylko przefazować na kolach rozrządu

Cytat:
Polecam ksiazke guy crofta , gosc sie zna na fiat/lancia , 257 stron opis wszystkich silnikow , oraz metody tuningu itd ... Wypas jednym slowem

a może masz ją w pdfie poczytałbym do poduszki

Cytat:
2006-06-07 16:45:09, barakuda pisze:
no nieróżnią si.ę niczym trzeba by tylko przefazować na kolach rozrządu a może masz ją w pdfie poczytałbym do poduszki

Ja mam How to build & power tune weber & dellorto dcoe & dhla carburettors tez

91MB niestety , chyba ze macie gdzie wrzucic , bo sadze ,ze kazdemu milosnikowi fiatow/lanci sie przydalaby ta ksiazeczka

Michallodz jak cos masz i mozesz wystawic gdzies to dawaj

[ wiadomość edytowana przez: DeviLL dnia 2006-06-07 17:21:20 ]

Cytat:
Ja mam How to build & power tune weber & dellorto dcoe & dhla carburettors tez

Ty gościu! A dlaczego jeszcze ja nie mam mimo, że Ty masz

No właśnie, ja też chyba to powinienem mieć .

Barakuda, czyżby w Twoje rejony nie dotarła kompilacja pierdól do DOHC? Chyba musze dokupić płytek bo coś się słabo rozchodzą nie pilnowane .

ps. Mój Croft ma 300mega, co to za wersja na 70 . Czytelność chyba mocno z dupy je, czy nie?

Cytat:
2006-06-07 18:41:09, Race_D pisze:
No właśnie, ja też chyba to powinienem mieć . Barakuda, czyżby w Twoje rejony nie dotarła kompilacja pierdól do DOHC? Chyba musze dokupić płytek bo coś się słabo rozchodzą nie pilnowane . ps. Mój Croft ma 300mega, co to za wersja na 70 . Czytelność chyba mocno z dupy je, czy nie?

90MB i spoko sie czyta , zawsze mozna dac powieksz

Fakt 90, pojebawszy. Tyle że powiększanie nie zawsze poprawia czytelność, szczególnie jeśli jakość materiału jest słaba. Coś w tym chyba musi być skoro rozmiar trzykrotnie mniejszy od mojego...

Cytat:
2006-06-07 18:41:09, Race_D pisze:
No właśnie, ja też chyba to powinienem mieć . Barakuda, czyżby w Twoje rejony nie dotarła kompilacja pierdól do DOHC?

ano nie dotarło jeszcze bo to daleki wschód prawie pod putinogordem jak by dało rade wsyłać to byłbym dźwięczny

jeśli to możliwe to tez bym sie pisał na taką płytkę - jak to najlepiej załatwić?

Jakby ktos byl zainteresowany ksiazka na cd z krakowa to pisac priv , w niedziele kolo 19 na spociku mego klubu bysmy mogli sie zgadac.

Cytat:
2006-06-07 21:43:12, barakuda pisze:
ano nie dotarło jeszcze bo to daleki wschód prawie pod putinogordem jak by dało rade wsyłać to byłbym dźwięczny

Spoko, tylko musze sie zebrac i pojechac po płytki .

Tadzik, wszystkich gdzie posyłałem już nie pamiętam ale w KRK powinien być jakiś kopien tej kompilacji. Bo z założenia rozchodzić sie to miało drogą kopiowania

a czy ktos sie orientuje jakie czasy i wzniosy ma regata 100s ?