Prosze o wytlumaczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam Opla Astre F 1.6 16V z pelnym wtryskiem.Posiadam instalacje gazowa,ale tu mam problem zeby ocenic ktora to jet generacja.reduktor Lovato o oznaczeniu RGE 92.Ale niema silnika krokowego ani komputera ale jest jakis tzw emulator bodajze sondy.Czy w takim samochodzie to nie powinno byc zamontowanych wiecej rzeczy zeby on chodzil bardziej dynamicznie i zeby niebyl mulowaty.Bo ostatnio mi powiedzieli ze mam do wymiany parownik jakby nie patrzec ponad 100tys zrobilem,to moze przy okazji dodac te rzeczy ktore powinny byc zamontowane w tym samochodzi.Mozecie podac co i jakich firm najlepiej.Tylko nie drogich.I czy bardziej sie oplaca wymienic srodek tego reduktora czy calosc tzn zestaw naprawczy.I czy jesli nie posiada komputera ani krokowca to czy sonda lambda to jakos pracuje na tym gazie czy nie.Wytlumaczcie mi.Czy sobie darowac i wsadzic BLOSA zamiast tych kompow itd.

Witam ! Dynamiczniej to bedzie tylko na blosie - bedziesz mial prawie fabryczne osiagi. Reduktor i tak musisz wymienic ew. zregenerowac - wyjdzie taniej. Komplet membran i zaworkow dostaniesz na Allegro lub u gazownika. Moze masz wtrysk sekwencyjny gazu, dlatego nie ma tam np. silniczka krokowego - attuatora ?

[ wiadomość edytowana przez: zp dnia 2006-07-27 18:50:59 ]

Zipi o ile wiem to w sekwencjach nie ma emulatorów sond .

Pawelb271 najlepiej zapodaj jakas fotke komory silnika, to sie cos wyjasni, bo skoro Ty nie wiesz jaka masz instalacje, to skad my mamy wiedziec.
Danek przeciez on sam nie wie czego to emulator, wiec nie wie czy to wogole jest emulator - ja tez nie wiem

No prawdopodobne, że tam jednak jest sekwencja - jest tylko jedna skrzynka. Poza tym chyba już się nie trafia na szleńców montujących śrubę do takich samochodów

pawelb271 a masz coś na dolocie czy wszystko jest fabryczne, przydała by się fota...

Cytat:
orfeusz
Wysłany: 2006-07-27 23:39:47

No prawdopodobne, że tam jednak jest sekwencja - jest tylko jedna skrzynka. Poza tym chyba już się nie trafia na szleńców montujących śrubę do takich samochodów

pawelb271 a masz coś na dolocie czy wszystko jest fabryczne, przydała by się fota...

Hehehe, oj zdziwiłbyś się ile jeszcze takich magików jest. "Panie po co wydawać tyle kasy? Na tym też będzie super jeździć".

Sekwencja to napewno nie jest.Umowilem sie na wymiane reduktora i i pare jeszcze innych rzeczy.Zobaczymy co bedzie pozniej.Zastanowie sie czy nie wpakowac jeszcze BLOSA.A instalacja byla montowana jakies 4 lata temu to skad moglem wiedziec,czlowiek sie nie znal tak jak dzisiaj.

To Lovato , to zwyklak jest . Zestawy masz na Allegro, jak Koledzy piszą....
Magików jeszcze jest cała masa, hi hi hi a trzy lata temu trzy razy więcej (ma 100 000 km na tym najechane) było.

Wiem, wiem mnie też jeden proponował śrubkę ale grzecznie odmówiłem