Radia z mp3 do Omegi???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie laickie pytanie: czy są jakieś radia znanych firm jak np.blaupunkt, sony itp. z możliwością odtwarzania mp3 ale tak żeby współgrały z wyświetlaczem komputerka w omci???? I drugie czy jak odłączę oryginalne radyjko i podłącze jakiekolwiek to na wyświetlaczu bedzie cąły czas data czy poprostu nie bedzie nic????
Dziki wielkie za jakiekolwiek odpowiedzi.

[ wiadomość edytowana przez: Maniurka78 dnia 2006-08-01 18:11:28 ]

Alpine 98xx. Adapter do wyswietlacza kosztuje jakies 3.5 stowy.
Droga zabawka (adapter) jak na mozliwosci ktore oferuje w stosunku do ceny.

UUU to strasznie droga sprawa. A jak bedzie z wyświetlaczem jak wstawię jakieś inne radyjko???

jest kilkanaście modeli różnych producentów do które mogą po dokupieniu interface'u działać z wyświetlaczem omy, miałem w zeszłym roku pioneera który bezproblemowo wyświetlał dane na wyświetlaczu. Uważam że jeśli zależy ci na jakości dzwięku to kupuj radio pod tym kątem a nie pod względem czy zadziała z wyświetlaczem, po co komu nazwa radia na wyświetlaczu jak syfny dzwięk

Witam.
Tu masz linka do stronki niemieckiej.

KENWOOD

Jest tam wypisane parę modeli radia, które działają z wyświetlaczem oryginalnym. Sam szukam takiego radyjka. Jeśli chodzi o interfejs to cena w Niemczech nie przekracza 20 Euro. A w Polsce jeszcze tego nie spotkałem. Podobny temat był poruszany na stronce: www.studio24.prv.pl
Tylko tam musisz sobie poszukać.
Pozdrawiam

Witam, obecnie mam Pioneera DEH-4700MP (Mp3) gra wyśmienicie z oryginalnymi głośnikami i jest nie drogi jak na taki sprzęt (patrz allegro). Co do wyświetlacza to niestety jest pusty gdy jest włączone radio, gdy go wyłączam to pojawia się data. Według mnie to jest szczegół ponieważ samo radio już wszystkie informacje RDS mi wyświetla.. pozdrawiam.. Speed..

Zmianą wyświtlania z daty na radio steruje przewód z radia służący najczęściej do sterowania elektryczną anteną - i tak opisany.
Wystarczy go odłączyć, zaizolować (po włączeniu radia podaje ono na ten przewód +) i tyle. Wyświetlacz nie będzie już pusty, będzie data cały czas.

Wielkie dzięki panowie z odpowiedzi. W takim razie trzeba się rozglądnąc za czymś bo mimo ze mam oryginał z cd to brakuje mi tych mp3 chociażby z powodu częstych zmian płyt