Instal. Sirocco-AG centrum

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś ma coś takiego (to jest to samo co KME Diego , na wtrys.Matrix nawet elementy są takie same)
Właśnie mam coś takiego od tygodnia założone w Omie MV6 3.0.
Od początku dławi się przy wchodzeniu na obroty i nie osiąga swojej mocy(na benie jest ok)
Gazownicy powiedzieli żeby świece wymienić i kable WS, ale zaczne od świeć bo i tak jest już ich czas.Najwyżej potem bede ich męczył.
Silnik pracuje tak jakby któryś cylinder nie palił ,a na Benie jak wspomniałem jest wszystko w porządku
Ale mam pytanie :

1) czy na każda listwe powinien być osobny flitr gazu,czy jeden przed trójnikiem?
2)Jeżeli już dwa to czy powinny być identyczne(chyba tak)?
Instalacja jest firmy
http://www.agcentrum.com.pl/index1.php

Dzieki za wszelkie porady i sugestie.

Wodpowiedzi na pytania:
-filtr może byc jeden ale należy go zmieniać częściej a przy twojej pojemności silnika przynajmniej raz na 7 tys. km,przy dwóch filtrach fazy lotnej ten przebieg się wydłuża oczywiście
-najlepiej jeśli filtry są dwa to takie same

Co do dławienia to albo żle instalka jest dostrojona lub co gorsze żle są dobrane wtryskiwacze gazu.
Co się zaś tyczy samej instalki to nie można jej nic zarzucić pod warunkiem że jest dobrze założona.

Dzięki za info.
Czy jeden lub dwa filtry ma jakiś wpływ na prace,czy tylko chodzi o częstość wymiany filtrów?

tylko częstotliwość wymiany gdyż nie wymienione na czas spowodują spadek ciśnienia w układzie a tym samym dławienie.

a co myślisz o standardowej odp.gazowników wymienić świece i kable?

Pytanie do Is1555
jak czesto wymieniać filtr fazy lotnej w OMEGAS LANDI RENZO
w Alfie Romeo 156 1,8 TS 16V

Pozdrawiam M

Raz na 15 tys.km

cześć,
Mam omcię B 2.5V6 i instalkę sirocco AG a objawy jak już opisane
tzn. Na wolnych obrotach czuć w kabinie trzęsienie, klęknąłem przy wydechu i słychać jak silnik przerywa i słychać jakby delikatnie walił w rurę (tak jakby nie palił na wszystkie cylindry), przy gwałtownym depnięciu na gaz z wolnych obrotów dławi się i nawet lubui kichnąć. Na benie jest OK. Gazownicy rozkłądają ręce wg nich jest Ok komp nic nie wykazuje.

co to może być???

dzięki za wszelkie sugestie

priv: marko1975@wp.pl

a zmieniałeś świece też miałem podobną sytuacje że na benie było ok, a na gazie wychodziły takie szopki. Przy zmianie świeć okazało się że jedna świeca miałe nagar ,na dodatek wykruszona porcelanka.
Przy gazie świece muszą być idealne sprawdz je a jak nie wymieniałeś to zawczasu kup nowe.
Poza tym instalka ok.

Jak kupiłem i założyłęm instalkę po pierwszych takich objawach wymieniałem całą elektrykę tzn. cewkę,- podobno miała przebicie przewody(NGK)+świece(NGK)
wymieniane objawy choć zmniejszyły się lecz nie znikły. W tym miesiącu wymieniłem świece po raz drugi
po 15 tys.
A to co było to jest.

mam pytanie w którym miejscu macie zamocowane listwy wtryskowe?

wydaje mi się, że tu może być przyczyna(zbyt długie wężyki doprowadzające gas do kolektora)

może mi ktoś przesłać zdjęcie umiejscowienia tych listew

z góry dzięki

marko1975@wp.pl