MotoNews.pl
5 Pora na nowy samochód...jakiego diesla?? (152110/0) - NT

Pora na nowy samochód...jakiego diesla??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja Omesia powoli się kończy..... (
więc szukam czegoś nowszego,
musi być kombi, diesel, wielkości minimum astry, dobre wyposażenie, rocznik min 2001 , przebieg do 120 kkm,
co polecacie?
pytałem na forum Renault - odradzają Lagunę - podobno kiepski silnik,
oplowskie też podobno nie zaspecjalne,
na BMW mnie nie stać
możecie coś doradzić?
dzięki za pomoc

Cytat:
2006-07-07 16:24:53, maxkorzen pisze:
Moja Omesia powoli się kończy..... ( więc szukam czegoś nowszego, musi być kombi, diesel, wielkości minimum astry, dobre wyposażenie, rocznik min 2001 , przebieg do 120 kkm, co polecacie? pytałem na forum Renault - odradzają Lagunę - podobno kiepski silnik, oplowskie też podobno nie zaspecjalne, na BMW mnie nie stać możecie coś doradzić? dzięki za pomoc

Nowsza Omege? Jak mozesz zamieniac samochod na toczydelko?

Ten post to prowokacja !!

Radze nie patrzec na to ze ktores silniki lepsze, ktores gorsze... lepiej popatrz co Cie cenowo urzadza bo ogolnie jak by cos sie nie nadawalo do uzytku to by ludzie na tym nie mogli jezdzic. A oprocz ceny to szukaj jeszcze jednej rzeczy: doskonalego stanu technicznego, bo zarzniety diesel to przewaznie wiekszy (i sporo kosztowniejszy) problem niz zarznieta benzyna. Szukaj z pewnej reki i w odpowiedniej cenie. Jak bedziesz pewien powyzszych to patrz na wielkosc

ta jak w dieslu to szukaj do przebiegu 500 tkm bo mniejszego to w b raczej nie znajdziesz
przebiegi w dieslach np 150 tkm to bujda

Ten post to prowokacja

Zadna prowokacja choc mnie zdegradowali do TESTERA...

Nowsza Omege? Jak mozesz zamieniac samochod na toczydelko?

Omega zostaje, żonka będzie jeździła na zakupy, ale wybaczcie - dwie Omesie w domu to za dużo,

ta jak w dieslu to szukaj do przebiegu 500 tkm bo mniejszego to w b raczej nie znajdziesz
przebiegi w dieslach np 150 tkm to bujda

Nie przesadzaj.... mnie się nie spieszy z zakupem, więc będe cierpliwie polował.... czasem zdarzają się rodzynki...

chemik333

MASZ RACJE !!!!
ale proszę o jakieś opinie bo na razie to kręcicie się wokół tematu i nie trafiacie w sedno
Cytat:

Cytat:
2006-07-07 21:04:23, maxkorzen pisze:
chemik333 MASZ RACJE !!!! ale proszę o jakieś opinie bo na razie to kręcicie się wokół tematu i nie trafiacie w sedno

Heh... my sie znamy tylko na omegach
Moze zapytaj po prostu na innym forum... albo zrob lepiej: najpierw poczytaj tam kilka dni wszystkie wypowiedzi w podobnych tematach na kazdym forum i poglad jako taki na pozostale pierdoly bedziesz mial...
Nie wierz w idiotyzmy typu, jak ludzie pisza ze cos padlo "a bo to slabe silniki" tylko podchodz do tego z dystansem. Pierdolki odpadna, zostanie kilka konkretnych typow i wtedy juz Ci obojetne... szukasz w najlepszym stanie a jaki sie trafi pierwszy taki bedzie. Ja bym wlasnie tak postapil. Zrob sobie liste potencjalnych (wszystkich jakie znasz i bierzesz pod uwage) i wykreslaj po kolei
Zycze dobrego wyboru

kup golfa 1.9 tdi
-nikt ci nie powie, ze silniki do dupy
-nie zardzewieje
-zasadniczo sie nie psuje
-pewnie nie bedzie klimy
-beda gowniane twarde i male fotele
-bedzie bandycko drogi... lub bandycko zajechany i zaszpachlowany
-juz po 30kkm podrze ci sie mieszek od dzwigni zmiany biegow
-materialy tapicerskie w 90% egzemplazy zakupionych w polsce sa zenujace... gorsze niz w polonezie
-za pieniadze ktore wydasz na przyzwoity rocznik z malym przebiegiem i szanowany kupisz pewnie rownoroczna omege i pewnie zalozysz do niej gaz

na pozostale pytania odpowiedz sobie sam

dwie omegi to za dużo?????
w utrzymaniu będzie bez różnicy czy będą to dwie omegi czy omega dla żony a dla ciebie np golf zwłaszcza jeśli masz zniżki w OC
i tak będziesz miał dwa auta nie lepiej wybrać to na którym już się znasz?
silnik diesla?
kup 2,5 DTI w roczniku 2001 i będziesz zadowolony (silnik od BMW)w ostateczności silnik 2,2 DTI (wyrób opla)

Cytat:
2006-07-07 21:04:23, maxkorzen pisze:
Nowsza Omege? Jak mozesz zamieniac samochod na toczydelko? Omega zostaje, żonka będzie jeździła na zakupy, ale wybaczcie - dwie Omesie w domu to za dużo,

Odpowiedz jeszcze na takie pytanie: Ile jezdziles Omesia i czy naprawde dasz rade jezdzic innym samochodem, heh tfu.. toczydelkiem ?

Czy bedziesz wstanie patrzec jak zona jezdzi Twoim bylym autem, a Ty jakas puszka? Pomijam wzgledy takie jak: mniejszy (wszedzie wjade), ekonomiczniejszy, do pracy wystarczy, itp.

I skad wiesz czy za niedlugo Cie nie przycisnie i nie bedziesz chcial Omegi?

Zreszta co dwie Omegi to nie jedna I pomysl jaka furore zrobisz przyjezdzajac na spot na dwa auta

Omegami jeździmy od 91 roku, więc znam je dosyć dobrze,
właśnie miałem zapytać, jakie są te silniki oplowskie?
raczej nie mam zamiaru kupować omegi z silnikiem 2.0 dti bo za mały,
a co możecie powiedzieć o 2.2 ??
nigdy nim nie jeździłem, może ktoś może porównać do podobnych silników konkurencji?

Popatrz sobie jeszcze na passaty B5 Ale ja i tak bym brał omege C

Tak sobie popatrzyłem na allegro i jeszcze bym rozpatrzył forda mondeo pomimo ze to ford i Toyote Avensis.
A nie zastanawiałeś się nad troszke starszym audi A6?

W passatach szczegolnie tych nowszych sypie sie czesto zawiesznie a wymiana i robota zawiechy jest bardzo droga to samo jest w audi < wiem to z rozmowy z mechanikiem >
Omega jest duzo wygodniejsza i znacznie tansza jezeli chodzi o zawieszenie.
Ja bym szukal omege diesla 2.5 dti albo bral benzyne 3.0 +gaz.

oczywiście, że 2,5tdi ale
1. w Wawie trochę OC za drogie,
2. jednak sporo pali - 8 - 9 l/100km ????
3. akurat roboty zawieszenia to ja się nie boję, bo to da się samemeu zrobić w każdym samochodze,

JOKA89 nad mondeo się zastanawiałem - miałem kiedyś poprzedni model i jeździł super, natomiast na Avensis mnie nie stać bo w starej budzie są brzydkie a w nowej za drogie,

myślałem jeszcze nad oplem z silnikiem 2.2 ale jak to jeździ?

Mercedes Vito 110CDI 2000r, org. przebieg 177tys, bezwypadkowy, 6 osób, biały, klima, ABS, 2 jaśki, szyby w prądzie, orurowanie, drewno. cena 41tys brutto, F-ra VAT.
Co Ty na to??

akurat roboty zawieszenia to ja się nie boję, bo to da się samemeu zrobić w każdym...........

Tak tylko elementy zawieszenia w Audi i Pasatach po 97 roku kosztuja w zależności która część od 70 do 400 zł,a jest ich tam tylko z przodu osiem po cztery na każdą stronę.Miałem Audi A4 i do teraz w garażu leży pełny karton wybitych aluminiowych wachaczy.Co 10 tyś zawsze coś bylo do wymiany na naszych drogach.Niedawno wymieniłem tuleje i całe drążki w mojej Omci i uważam że w porównaniu do Audi to zawieszenie "jest darmowe"

Salik dzięki ale ja nie mam jeszcze tak dużej rodziny

maxel w tym masz rację, ceny części mogą mnie dobić, dlatego nie szukam merola ani bmw, passatów nie lubię, zastanawiałem się nad 4kółkami ale po tym co napisałeś to chyba pójdę w coś tańszego...

a co sądzicie o czymś takim?
http://www.allegro.pl/item113931728__super_okazja_opel_signum_2_2_dti_klimatronik_.html

O czym bo tam nic niema

[ wiadomość edytowana przez: maxel dnia 2006-07-11 18:43:17 ]