| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-07-31 11:45:28 Nie ma za co. Nawet jeśli wtyczka nie pasi to w prosty sposób można ją "przystosować". Potrzebny jest tylko miernik (woltomierz). Otóż na wejściu do interfejsu kompa LPG sprawdzasz gdzie jest "masa" i zasilanie +12V (to jest najważniejsze coby fejsu albo kompa nie spalić). Na pozostałych pinach, bo może ich być więcej szukasz napięcia ok. 5V to są linie K i L. Która jest która nie ma większego znaczenia dla "bezpieczeństwa", natomiast zamiana ich podłączenia między sobą będzie skutkowało po prostu brakiem komunikacji (a i to nie zawsze ). Najważniejsze, jak pisałem, żeby nie podpiąć np. linii K fejsu do +12V bo grozi to spaleniem fejsu i/lub kompa. Pomijam fakt kiedy fejs jest zabezpieczony przed takimi niespodziankami, bo jakoś nie spotkałem się z takowymi, co innego do OBD.
Co do pytania to niestety nie mam w swoich "archiwach" nic o/do stefanelli |
Yagr focus Kraków | 2006-07-31 22:51:13 dzięki za wyczerpujące info danek, a o stefanelli znalazło się coś za radą Kamila_H na ELEKTRODZIE. tam powinienem zacząć pzdra
|