Jakie radio do mobila?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy urzytkownicy przymierzam sie do zakupu radia cb i zastawiam sie nad alanem 100 + lub nad alanem 199 jezeli mozecie mi doradzic co lepszego wybrac bym bym wdzieczny albo calkiem inne radio do kwoty 300 zl??? dzieki

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2006-07-26 21:42:00 ]
[ powód edycji: literowka w tytule - poprawiono ]

ja posiadam alana 100 i antenke na stłe LEEM 95 cm. Na poczatku narzekałem(bo łapalem nadawałem na ledwo 3 km, ale teraz sie poprawiło) ale prawde powiedziawszy jest oki, mi w zupełnoisci wystarcza. co by nie było moge co kilka km podpytac jak tam drózka. Pozdrawiam

Kolego Artur-e822 bez przesady. Nie wciskaj takie szmelcu czlowiekowi. Jak niema pieniazkow za duzo to za 300zl ma niezawodnego Unidena 520xl o łeb bijacego szumofona Alana. Do tego niech napisze jaka podstawa u anteny go interesuje to sie cos dobierze porzadnego , a nie taki syf

Co do Alana to zaczynalem od alana 48 i jakos nie mialem problemow dlugo dawalo rady az pewnego dnia poszlo z dymem i koszt naprawy przewazal zakup nowego.
A zadalem podobne pytanie w sklepie internetowym i tez mi polecali radio Uniden 510XL (330 zł) i antene SIRIO CARBONIUM (155,00 zł). Jednak wyglad radia mnie nie przekonuje ale jesli jest dobre to wyglad odejdzie na dalszy plan.

Ja latam na Unidenie 510xl i jestem zadowolony.

przegladalem inne podobne tematy na forum ale nie znalazlem informujacych mnie rzeczy. Dlatego sam napisalem bo mam troche ograniczone fundusze wiec chcialem sie doradzic obytych w tym temacie użytkownikow. Moge kupic nic niewarte cb-radio z ktorego nie bede zadowolony a jeszcze sie okaze ze wprowadzam smietnik w eter co przeszkadza innym użytkownika. Jak sie ma kaze to sie nie ma takiego problemu ale jak sie ma ograniczona fundusze to sie szuka i kupuje takie zeby bylo wystarcajacedo potrzeb i sie nie zepsulo po roku czasu.

Z radia cb chce korzystac glownie w czasie jazdy czyli oblegany kanal 19. Chcialbym sie dowiedziec jakie radio jest dobre zebym ja byl zadowolony i inny użytkownicy radia mnie slyszeli i zebym im nie wprowadzal smieci.

jak masz ograniczine fungusze to Uniden 520xl, lub jakis uzywany president

Cytat:
2006-07-11 19:38:05, stelman pisze:
A zadalem podobne pytanie w sklepie internetowym i tez mi polecali radio Uniden 510XL (330 zł) i antene SIRIO CARBONIUM (155,00 zł). Jednak wyglad radia mnie nie przekonuje ale jesli jest dobre to wyglad odejdzie na dalszy plan.

Tytułem sprostowania: Unidena 510, nowego, na gwarancji można kupić prawie 100 zł taniej niż podałeś.
Wygląd jest jaki jest, ale przy tej cenie i możliwościach to naprawdę drobiazg

Hej!
Na początek może poszukaj, jak ktoś Ci już radził, czegoś używanego. Wszystkie te nowe Alany100 i im podobne, to najniższa półka i raczej słabe parametry. Do samochodu rozważ zakup radia z filtrem p/zakłóceniowym ANL/NB. Pomyśl o np. Alan28, Alan18, Cobra 19, President Herbert...

Zeby kupic radio uzywane to trzeba je jeszcze najlepiej widziec w jakim jest stanie, a Uniden 520 ma filtr

Radio moze byc piekne,ale w srodku nagrzebane,ze bajka, moze tez byc poobijane,ale w srodku "dziewic", wiec wygladem raczej sie zbytnio nie sugerujcie .

Alan 18,28 jak najbardziej, Herbert oczywiscie,ale Cobra 19??Owszem,fajne radyjko,ale w przypadku padniecia syntezy nie do naprawienia No i czego jak czego,ale filtrow to na pewno Cobra nie posiada...

Wszystko jasno radio z filtrem male itd. ale jakos malo konkretow?
Oprocz unidena ktore mnie nie interesuje i radia presidenta Herbert co kosztuja grubo ponad 800 stowek fakt dobre .
Chyba sie przymierze do anteny new alaski i presi JOHNNY II ASC ale zobacze gdzie uda mi sie znalesc tanio radio bo w sklepach maja rozne rozpientosci cenowe jesli mowa o tym radiu

przecież to to samo radio co uniden 520
z tego co wiem rózni się tylko napisem na obudowie a jest 100 zł droższe

poczytaj forum,tu wszystko jest dokładnie opisane

stelman.
Ja mam 2 radyjka Unidena 520xl pro i uwież mi na polskim rynku nic lepszego nie znajdziesz oprócz o wiele droższych modeli Presidenta.
A to i tak to samo radyjko co Uniden Tylko nazwa inna
A Unidena 520xl mozesz kupic już za 270zł jak dobrze poszukasz
Polecam
i
Pozdrawiam

Cytat:
2006-07-27 09:54:58, teodor24 pisze:
A Unidena 520xl mozesz kupic już za 270zł jak dobrze poszukasz Polecam i Pozdrawiam

Panowie skad bierzecie te ceny. Własnie chce sobie kupic jakies radyjko i poza vortalami aukcyjnymi na ktore się narzeka, to po odwiedzeniu jakis 12 sklepow i serwisów w Lublinie i wojewodztwie, to najtaniej 510 moglem kupic za 280 zł, a 520 za 300 zł. Jak piszecie, ze mozna cos znalesc taniej, bede wdzieczny jak podajcie jakis konkretny namiar - link czy telefon,

pozdr
ArturK

300zl to srednie ceny 520xl, wiec szkoda jezdzic i szukac bo cie samo jezdzenie drozej wyjdzie, a max. 30zl cie chyba nie zbawi

Ja kupiłem na allegro 3 tyg temu za 280zł bez przesyłki bo ugadałem się z Panem że mi w ramach upustu dał przesyłkę gratis no i dostałem. Ale sprawdzałem w chwili obecnej nie ma radyjek
Ale na alegro aukcji takiej
jest radyjko za 290zł no i mozę kolega też coś opuści kto wie
Pozdrawiam

A powiedz mi czy oszczedzajac +- 10zl warto jest w razie awarii sprzetu szukac gwarancji w polu. Bo tak sie ma to do kupowania nowego sprzetu na aukcjach. Kupuj tylko w renomowanych firmach gdzie masz pewnosc , ze za tydzien nie upadnie ich dzialalnosc

a coś ci powiem: w autoryzowanych stacjach taki sprzęt i owszem widziałem ale nie za 300zł tylko za 399zł a to już różnica
Pozdro

slabo szukasz