OT Blog dla Każdego :-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema Blogu, jest 20040108, godzina 1824...

Dzisiejszego dnia udało mi się przebrnąć przez pracę (o dziwo nie angażując się zbytnio w wiele porażkowych zleceń), załatwić parę ważnych spraw... i przed chwila wkurwilem sie na matke ...wracając do tematu, spraw na uczelni dzięki którym będę miał przepisane trochę przedmiotów na studia magisterskie ze świeżo ukończonych inżynierskich, dostanę (w końcu kochana biurokracjo PW) duplikat zapodzianej w odchłaniach mojego pokoju legitymacji studenckiej i będę mógł zacząć kompletować szalone pieczątki na mojej obiegówce absolwenta.

Kolejnym sukcesem tego dnia można uznać odstawienie zepsutego laptopa do serwisu i zamówienie w tymże dwóch części do drugiego mojego przenośnego skarba - w końcu może odrestauruję mój park mobilnych maszyn PC i jedną może otrzyma na mniej lub bardziej zawsze samochodzik, albo moje Słoneczko . Pozostaje tylko czekać na telefon Pana Technika z serwisu z informacją iledziesiąt set złotych będzie mnie ta restauracja kosztować i ze zniecierpliwieniem czekać na odbiór sprzętu.

Co dziś jeszcze w planach? Hmmm... może dziś a może jutro zamknięcie pierwszych 100000 km własnopupowo przejeżdżone moim polonezem (na razie brakuje bodajże 200km), spotkanie ze zwierzyńcem mazowieckim FSOAK w Kliperze (Kliprze czy jak knajpie tam...) i kontynuacja walki z Budowniczym C++ ze stajni Borlanda podczas budowy projektu zaliczeniowego z PTKB.

...a na razie wio do wanny.

robreg, czy Ty masz za duzo czasu wolnego?

A teraz info dla Każdego...

BLOG = Biologiczny LOG (z terminologii komputerowej miejsce do zapisywania wydarzeń). Bardzo popularny ostatnio... itd.

Jako że nuda ewoluowała bardziej w kierunku HydeParku (nikt nie czyta wszyscy krzyczą) może to miesjce, z założenia przeznaczone na Otwarty Pamiętnik dla Każdego zainteresowanego spodoba się Wam Koleżanki i Koledzy, jako miejsce na mniej gwałtowną i bardziej treściwą wymianę postów

A może od razu wątek dostanie w łeb od Moderatorów.... czas pokaże, ale nie próbując człowiek nic nie zmieni.

Cytat:
2004-01-08 18:42:07, robreg pisze:
A teraz info dla Każdego...
A może od razu wątek dostanie w łeb od Moderatorów.... czas pokaże, ale nie próbując człowiek nic nie zmieni.

a co Ty chcesz zmieniac?

Cytat:
2004-01-08 19:01:28, SPAjK pisze:
a co Ty chcesz zmieniac?

Mam pytanie, czytasz nudę? Ja nie, to nie ma sensu, jest tego za dużo i coraz mniej osób ją wogóle odwiedza. Stała się ona zabawą dla grupki, której sprawia to przyjemność... A co z pozostałymi? Nie wiem, czy tylko mi to przeszkadza, może znajdą się inni...

Juz kilka razy "zostałem pouczony by odpowiednio się zachowywać i cennego forum nie zaśmiecać swoimi głupimi pomysłami". Trudno. Może ten post się komuś spodoba, a może zaraz pojawi się tu kłódka - czas pokaże.

Kiedyś wypowiedzi z nudy były cenne i warte zachowania dla tych co akurat nie czytali. Obecnie spokojnie możnaby całość wypędzić na zakładkę pod tytułem CHAT, bo nic ciekawego tam raczej znalezc nie mozna, a raczej to co ciekawe ginie w morzu potocznego gadania.

Nuda jest kazdego, skoro tak ludzie chca, mi nic do tego, ale skoro inni ludzie chca czegos innego, moze i to sie przyjmie?

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-01-08 19:10:53 ]

ale czego ludzie chca? czytac ze ktos idzie sie kapać???

Cytat:
2004-01-08 19:08:27, robreg pisze:

Stała się ona zabawą dla grupki, której sprawia to przyjemność..

Pozostawię to bez komentarza..........................
myślałem iż jesteś bardziej wyrozumiały.

Spajk, czy nasz Klub to nowa postac PZPR? Masz monopol na wiedzę i słuszność?

Wyluzuj, napisałem pierdoły takie jakie mi slina przyniosła na język w określonym temacie - blogu. Nie chce mi się nawet pisac ze mam jakis problem na Nudzie, bo zaraz ktos pierdzielnie 30 postów tego samego i sam nie bede mial pojecia o tym, gdzie jest moj post, co tam napisalem i o co mi chodzilo (nie mowiac juz o probie odnaleznienia tego co ktos byc moze napisal w poruszonej przeze mnie sprawie).

Doskonale wiesz, ze raptem (i na nieszczescie ja tez tam jestem) ok. 10 osob wygenerowalo w kilka dni grubo ponad tysiąc wiadomości - moim zdaniem coś tu jest nie tak... chcialbym zobaczyc statystyke ile nuda miala przez kilka ostatnich dni nowych postow.

SCHIL na zdrowie Wam Wszystkim - mnie to meczy bo chcialbym wiedziec o czym rozmawiacie - po 5 minutach nieobecnosci jest to niemozliwe. Przepraszam

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-01-08 19:25:16 ]

i dlatgo chcialem zeby zrobic nową kategorie zeby i nuda tam byla i zeby bylo tam takie Twoje i moje gdybanie, bo sam napisalem post na nudzie o tym ze podoba mi sie ptk i zostal olany i nikt do niego juz nie wróci...

kurna, zmienmy motonews na phpBB

Cytat:
2004-01-08 19:13:23, SPAjK pisze:
ale czego ludzie chca? czytac ze ktos idzie sie kapać???

ja właśnie wylałem spod prysznica - opisywac jak sie myłem?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

SCHIL ja nie krytykuje Was za nic... Ja tylko chcialbym miec miejsce gdzie tez bym sie dobrze czul w ramach tego forum, rozumiesz?

A Ty jestes wyrozumialy? Moge sie zle czuc na Nudzie? Nie wiem czy Twoim zdaniem moge ale tak sie czuje. Jeden ranek mnie to bawiło, nawet chcialem Ola przegonic w statystyce... sam nie wiem co mi do łba strzeliło.

ktos wlasnie mi przyslal smsa zebym cyfraka wzial ale nie wiem kto... a co do tej dyskusji to juz nie bede nic gadał

brakuje tu ciekawych tematów ostatnio

w postach o spotach nikt oprocz mnie, jojka, jania i olka nic nie mowi, ludziom sie nie chce nic pisac... mam rozumiec ze do radomia nikt nie chce jechac?

Cytat:
2004-01-08 19:25:00, SPAjK pisze:
bo sam napisalem post na nudzie o tym ze podoba mi sie ptk i zostal olany i nikt do niego juz nie wróci...

Jak to został OLANY przecież pochwaliłem, Panowie macie okres czy co, nuda jest po to aby się wyszaleć aby nie zaśmiecać innych wątków, troszkę was nie rozumiem......

moze masz i racje robert, ostatnio zanim załoze nowy watek to sie duzo zastanawiam czy jest on potrzebny... strasznie mnie to wkurza bo wolałbym gadac to co chce a nie miec jakies ograniczenia...

zróbmy nową kategorie

robreg jeżeli (a nie sądzę) Cię obraziłem na Nudzie to Publicznie Przepraszam.

SCHIL, nie obraziles mnie na nudzie nie martw sie. Nie mam także okresu.

Jak siedzialem nie powiem kurwa gdzie bo nikogo to nie interesuje to zastanawialem sie jak to z tym forum jest i wiem o co poszlo. Sam napisales ze na nudzie mozna sie wyszalec... (ta reszta jest zbędna). GDA stwierdził ze nie bedzie sie wcinal no i pokazalismy na co nas stac (ja sam wysmarzyłem tam 300 i jeden post).

Jak chcecie szalec to szalejcie, a gdzie zostalo miejsce na przyjacielskie pierdolenie o swiecie codziennnym, tak by nie zastanawiac sie przed tworzeniem postu - napisac? a po co? przeciez nikt nie zauwazy... jacys kumple... ale jacy? i czlowiek zamyka przegladarke bo nic go tu nie trzyma.

Zostawmy Nude do zabawy i niech powstanie cos a'la WYDZIAL SPRAW RODZINNYCH FSOAK (juz o tym pisalem Venus, tez stwierdzila ze gupi jakis jestem ) - jak chcesz miec tu przyjaciol, to zapraszamy, docenisz to ze komus chcialo sie spokojnie odpisac na to co napisales, a jak chcesz szalec, to przez szacunek dla innych prosimy (tylko nie wiem czy slusznie pisze w liczbie mnogiej) oszczedz to miejsce od glupiego szalenstwa. jak bede chcial sie wyszalec, jeszcze bedziecie na mnie joby slac ze bzdury robie na nudzie...

Ja popieram robrega w całej jego rozciągłości!

Z początku Nuda była fajna i nawet ciekawa, z przyjemnością się ją czytało, a teraz to wogóle, o pomste do nieba woła.

Piszecie:
Cytat:
...Panowie macie okres czy co, nuda jest po to aby się wyszaleć....

No dobra, tylko czasem wydaje mi się żę robicie to na siłe w "Nudzie" tylko poto żeby podnieść sobie statystyke.....

Cytat:
2004-01-08 20:57:42, Cosmo pisze:
Ja popieram robrega w całej jego rozciągłości!

Cosmo uważaj, bo ja duzy jestem

Cytat:
Z początku Nuda była fajna i nawet ciekawa, z przyjemnością się ją czytało, a teraz to wogóle, o pomste do nieba woła.
Piszecie:
Cytat:
...Panowie macie okres czy co, nuda jest po to aby się wyszaleć....

No dobra, tylko czasem wydaje mi się żę robicie to na siłe w "Nudzie" tylko poto żeby podnieść sobie statystyke.....

Cosmo, czasem to ktoś tam napisze cos co jest wazne dla niego i mozna byloby to zauwazyc, skomentowac, pokazac ze sie zauwazylo sprawe poruszana przez autora... znakomita zas wiekszosc to sprint po statystyki.

Z początku Nuda była zajebiście ciekawa i potrafiłem niektóre debaty czytać po kilka razy... po prostu same życie naszej klubowej rodzinki.

Nuda jest potrzebna i zakątek spraw rodzinnych także - tylko trzeba pilnować by jedno się z drugim nie mieszało a forum na tym nie ucierpi.

BTW, wpisik z imprezki w Kliperku znajlazł się już w odpowiednim wontku, więc nie będę się mój BLOGu powtarzał - jedyne co pozostaje to mieć nadzieję, że nie zginie w czeluściach Forum.

A teraz.... może pójdę spać? Niezła koncepcja... Jutro bedziemy dalej walczyć z Budowniczym firmy Borland, oby skutecznie.

Dobranoc...

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-01-09 00:43:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-01-09 00:52:23 ]

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-01-09 00:53:37 ]

robreg myslalem ze to Blog. Ale chyba sie pomylilem.

dlaczego?
Odpowiedz zostawiam TOBIE.

Cytat:
2004-01-09 08:16:37, anmimo pisze:
robreg myslalem ze to Blog. Ale chyba sie pomylilem. dlaczego?
Odpowiedz zostawiam TOBIE.

Anmimo, z pewnością nie jest to sensu stricte (chyba tak to się pisze) Blog (bo nie mial byc to blog tylko mojej osoby, ale miejsce gdzie... no wlasnie, gdzie mozna byloby sie wpisac z tym, co na Nude jest zbyt wazne dla autora, by zginelo na tle calosci tworczosci Nudy). Blog , tak mi się wydaje, jest dzielem jednego autora będącym jego pamietnikiem od wszystkiego. A tu co? No przecież nie ma siły by nie wdać się w merytorczyną dyskusję o tym, czy o tamtym, ale może coś z tego będzie...

Anmimo, jesli chcesz, nawet na privie rozwin to, co w tej koncepcji jest Twoim zdaniem niewłaściwe. Moim zamysłem było stworzenie kąta do, że tu zacytuję kolegę z pierwszego posta NUDY - "wyżalenia się" na życie, wkurwiającego szefa i wszystko to, o czym chcielibyśmy gdzieś napisać, a co nie zginęłoby w natłoku napływających na nudę postów będących efektem literackich potyczek w wesołej wojnie naszego zbiorowiska.

[ wiadomość edytowana przez: robreg dnia 2004-01-09 08:35:55 ]