Czy ktos z was jeździ na żarówkach 100Watt??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce takie włożyć, ale boje sie o instalke i klosze ktos z was kombinował?

Cytat:
2006-12-29 10:34:02, misiekwwa pisze:
Chce takie włożyć, ale boje sie o instalke i klosze ktos z was kombinował?

Temat walcowany 579 razy ...po tylu dniach na forum zapewnie wiesz do czego służy WYSZUKIWARKA ?

Zaraz będzie cała lista przeciwników /i zwolenników niestety także, że niby się nic nie dzieje i wogóle jest zarąbiście /.

Żeby nie było...jestem zdecydowanym zwolennikiem zastosowania PORZĄDNYCH, homologowanych firmowych żarówek typu OSRAM SILVERSTAR +50%..czy inny phiips night coś tam...jak Ci mało to jeszcze przekażniki , mycie odbłyśników i skoro już tak bardzo pragniesz to załóż te 100W ale wyłącznie do "drogowych".

Amen.

Pozdrawiam

Bogdan ale mozesz mi dokladnie powiedziec o co chodzi z tymi przekaznikami i co do czego poskladac ja mam osramy plus 50% niesetety moje lampy juz kilkakrotnie polerowane nie przepuszczaja tyle swiatka a nie bede ich wymienial bo mam inne wydatki. Philips night sa duzo lepsze?

Cytat:
2006-12-29 11:10:13, misiekwwa pisze:
Bogdan ale mozesz mi dokladnie powiedziec o co chodzi z tymi przekaznikami i co do czego poskladac ja mam osramy plus 50% niesetety moje lampy juz kilkakrotnie polerowane nie przepuszczaja tyle swiatka a nie bede ich wymienial bo mam inne wydatki. Philips night sa duzo lepsze?

skoro masz osramy silverki to nie ma żadnej potrzeby zmiany na te phlipsy...będą porównywalne więc zmiana nie ma sensu.

O co chodzi z przekażnikami...hmm...muszę skorzystać z wyszukiwarki...znajdę to rzucę Ci linka ...(sesemesa tesz dostałem )

No własnie i ja szukam i znaleźć nie mogę. Co dają te przekaźniki?

Oczywiscie temat byl wałkowany kilkadziesiąt razy ale moze przy okazji tego tematu wypowiedzą sie tylko te osoby które mają lub mialy zarówki 100w i powiedzą czy faktycznie klosze ciemnieją,matowieją oraz czy swiecą duzo lepiej itd. poniewaz do tej pory wszystkie tematy opierały sie na wypowiedziach typu "ja słyszałem" czy "kolega mi mówił"

Za link ze schamatami bede wdzieczny

Cytat:
2006-12-29 11:52:19, tommi3737 pisze:
Oczywiscie temat byl wałkowany kilkadziesiąt razy ale moze przy okazji tego tematu wypowiedzą sie tylko te osoby które mają lub mialy zarówki 100w i powiedzą czy faktycznie klosze ciemnieją,matowieją oraz czy swiecą duzo lepiej itd. poniewaz do tej pory wszystkie tematy opierały sie na wypowiedziach typu "ja słyszałem" czy "kolega mi mówił"

Z tego co wiem Bartek jeździł dość długo z żarówkami 100W...nic się nie wytopiło i niby nix się nie działo ale teraz użytkując to auto...od początku przejęcia woza przymierzam się do wymiany reflektorów bo lustra są jakby "ciemno-przydymione" (nie brudne)...a "szyba" reflektora też taka dosyć żółtawo-matowa jakby od wewnątrz...
Na ile to jest skutek uboczny działania 100W ...nie wiem ale w poprzednim esperaczku po 5 latach i 100kkm (jeżdziłem NON STOP na światłach, stosując wyłącznie konkretne żarówy ale mocą standardowe) ...reflektory miały "zużycie" jakby max 30% tego co w Viperku

Cytat:
2006-12-29 11:56:56, misiekwwa pisze:
Za link ze schamatami bede wdzieczny

NA klubowym FTP'ie jest mały PDF (4MB) z opisem jak to zrobić...niechwaląc się mojego autorstwa

A jaki jest klubowy FTP??

Cytat:
2006-12-29 12:02:26, bogdan1 pisze:
lustra są jakby "ciemno-przydymione" (nie brudne)...a "szyba" reflektora też taka dosyć żółtawo-matowa jakby od wewnątrz...

Ojciec mial to samo.. wymienial reflektor .. ino u niego tylko w lewym to sie stalo.

Zakupiłem przekaźnik i konektory ide kombinować

No musze wam powiedziec ze wbrew pierwszym pozorom nie było to takie trudne. Zrobiłem to właśnie efekt widać od razu na jezdni. Koszt wszystkiego 15 zl. Dzieki Asterix, Bogdan i Tommi

Cytat:
2006-12-29 11:52:19, tommi3737 pisze:
czy faktycznie klosze ciemnieją,matowieją oraz czy swiecą duzo lepiej itd. poniewaz do tej pory wszystkie tematy opierały sie na wypowiedziach typu "ja słyszałem" czy "kolega mi mówił"

tez jestem ciekaw, mam juz przekazniczki i wyplukalem lampy ale to dalej ni to :/

Cytat:
2006-12-29 20:12:52, Cwikus pisze:
tez jestem ciekaw, mam juz przekazniczki i wyplukalem lampy ale to dalej ni to :/

miałem fabryczne, pózniej jakieś marketowe xenony które troszeczkę jaśniejszą barwę światła dawały i nic więcej, więc powiem tak co 100 to 100 i chyba wszystko jasne a tzw. ujemne plusy może i będą ale ja ich jak narazie po ponad roku chyba nie zauważyłem.

Cytat:
2006-12-29 22:52:09, rudi pisze:
miałem fabryczne, pózniej jakieś marketowe xenony które troszeczkę jaśniejszą barwę światła dawały i nic więcej, więc powiem tak co 100 to 100 i chyba wszystko jasne a tzw. ujemne plusy może i będą ale ja ich jak narazie po ponad roku chyba nie zauważyłem.

to jutro jadę do sklepu, bo za rok to i tak odbłyśniki dam do regeneracji ...

Ja tez tak myslalem ze dam 100 i bedzie git, ale dopiero wczoraj jak pomiezylem napiecie na zarowkach i dzieki kolegom przerobilem to co trzeba bylo 55 mi wystarcza. 2,2V na zarowce to duzo

Może już nieaktualne ale się pewnie komuś przyda

Przekaźnik świateł oraz mijania i drogowe razem

Cytat:
2006-12-30 10:02:42, misiekwwa pisze:
Ja tez tak myslalem ze dam 100 i bedzie git, ale dopiero wczoraj jak pomiezylem napiecie na zarowkach i dzieki kolegom przerobilem to co trzeba bylo 55 mi wystarcza. 2,2V na zarowce to duzo

ale ja juz mam przekazniki :p

Cytat:
2006-12-30 00:18:38, Cwikus pisze:
to jutro jadę do sklepu, bo za rok to i tak odbłyśniki dam do regeneracji ...

Niby kto Ci to zrobi? z tego co wiem to nikt sie nie chce podjąc regeneracji odbylsnika bo jest plastikowy.

A jak juz znajdziesz kogos kto sie tego podejmie... to powie Ci zebys przywiózł sam odbłysnik.. bo rzekomo lampy w espero są nierozbieralne. B1 i Kolber cos o tym wiedzą... bo szukali. Klosze kolbera wylądowały u mnie...