Objawy "kręcenia licznika"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie czy objawem moze być "pykająca" wskazówka prędkościomierza,nawet na postoju?.Dość wyraznie drga, czasem nawet jak ruszam nie podnosi sie po czym "wstaje" do 80km/h.Dodam,ze licznik km tez nie chodzi,ani jeden ani drugi Z pewnością był wyjmowany bo sam sprawdzałem

Jak dla mnie kręcony bez dwóch zdań, ale mechanikiem nie jestem - jeśli nie muszę

czy zmiana licznika pomoze by "drgania" ustały?

LICZNIK W OMEDZE JEST ELEKTRONICZNY WIEC MOZE POPROSTU JEST USKODZONY, Z TEGO CO WYCZYTALEM NA TYM FORUM SA TAM JAKIES STYKI I MOZE COS NIE LACZY. WCALE NIE MUSI BYC TO PRZYCZYNA" KRECENIA "

Tak,ale juz go wyjmowałem
było tam cos lutowane i to niedbale.Ale bardziej mi przeszkadza ta wskazówka predkości.Mam nadzieje,ze jak zmienie licznik bedzie ok

Przekrecalem licznik w Omedze - trwa to 15min z wyjeciem i wlozeniem. Wszystko odbywa sie bez najmniejszego efektu ubocznego. Wyjmuje sie szpilke ustalajaca, wysypuja sie cyferki, ukladasz wybrany przebieg, wkladasz spowrotem. Nie ma mozliwosci ustalenia czy taka czynnosc byla wczesniej wykonywana.

Cytat:
2006-08-01 09:21:42, stapoz pisze:
Przekrecalem licznik w Omedze - trwa to 15min z wyjeciem i wlozeniem. Wszystko odbywa sie bez najmniejszego efektu ubocznego. Wyjmuje sie szpilke ustalajaca, wysypuja sie cyferki, ukladasz wybrany przebieg, wkladasz spowrotem. Nie ma mozliwosci ustalenia czy taka czynnosc byla wczesniej wykonywana.

tylko ten kto to wczesniej robił moze nie miał o tym pojecia

mozna sprawdzic czy byly odkrecane sruby od licznikow, na nich jest farba i sie zdziera przy odkreceniu

u mnie nie bylo zadnej farby, ani sladow po niej i watpie zeby w innych omegach B byly jakies zabezpieczenia.

a czy nierówno umieszczone cyfry mogą świadczyć o przekręcaniu
u mnie np pierwsza jest ok druga lekko dołuje trzecia jest wyżej a reszta ok

u mnie byly czarne i po kreceniu srubokretem zrobily się lekko metalowe -). W sumie witamy w kolege ze Swidnicy, moze zrobimy spot swidnicki ja jestem z Dz-owa ale codzienne jestem w Sw bo tam pracuje

no witam nie martw się ja pracuję w Swiebodzicach ale ze Swiebodzic nikogo chyba nie ma

A spocik regionalny by się przydał bo ja dalej nie pojadę praca na to nie pozwala

[ wiadomość edytowana przez: mik41 dnia 2006-08-02 11:49:48 ]

oj jest 2 klubowiczow jedna oma 3 litry i 2 16V, jest ktos z Kamionek wiec sporo nas