Czyżby psuły się przednie fotele?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
W ostatnim czasie zauważyłem, że zarówno pod pokrowcami (na fabrycznej tapicerce) jak i na podłodze w okolicach foteli przednich jest pełno takiego żółtego proszku. Chyba sypie się gąbka z fotela. Ale dlaczego? Nie widać niepokojącego, żadnych rozcięć, przetarć etc. Co się mogło stać i dlaczego?

Czas robi swoje... czas utopić złomiaka w... jaką w Częstochowie macie rzekę?

piotr_ek nie znam Cię ale nie rozumiem Twojego udziału na tym forum ?

Cytat:
2006-08-11 12:59:33, piotr_ek pisze:
Czas robi swoje... czas utopić złomiaka w... jaką w Częstochowie macie rzekę?

Oprócz innych lokalnych strumyczków, to rzekę mamy Wartę.

Cytat:

Pietrek nie wie boon bez 200zł nawet atlasa nie otwiera

Cytat:
2006-08-11 13:05:21, Przemas90 pisze:
piotr_ek nie znam Cię ale nie rozumiem Twojego udziału na tym forum ?

Pozostaje Ci się przyzwyczaić, bo gdyby nie ja, to forum to by się już dawno temu zwinęło z nudów.

Pragnę tylko przypomnieć, że jest to wątek o fotelach, a nie o Piotr-ku i Geografii Polski.

A to czasem nie "łuszczy się" gąbka z pokrowców właśnie? Raczej nie ma możliwości żeby gabka z foteli znalazła sie na siedzisku. A większość pokrowców ma cieniutka warstwę gabki od spodu.

Cytat:
2006-08-11 15:09:41, Navi pisze:
A to czasem nie "łuszczy się" gąbka z pokrowców właśnie? Raczej nie ma możliwości żeby gabka z foteli znalazła sie na siedzisku. A większość pokrowców ma cieniutka warstwę gabki od spodu.

Być może. Nie przeczę, że nie. A to od używania, czy jest jeszcze jakiś inny powód?

Cytat:
2006-08-11 15:52:18, Esperynek pisze:
A to od używania, czy jest jeszcze jakiś inny powód?

Powód jest jeden. Zwykła gąbka po kilku latach użytkowania lubi się wykruszyć. Ot co... a tym bardziej gąbka, która w lecie dostaje temperatury +60, a zimą -20. Wywal w pizd*u kondomy! Na cholerę Ci one!

Cytat:
2006-08-11 16:08:47, piotr_ek pisze:
Wywal w pizd*u kondomy! Na cholerę Ci one!

To wcale nie jest guma, tylko pseudo-welur. Poza tym, dzięki tym pokrowcom, fabryczna tapicerka jest czyściutka i niepowycierana.

Cytat:
2006-08-11 16:13:26, Esperynek pisze:
To wcale nie jest guma, tylko pseudo-welur.

Kondomy = nakładki. Pokrowce welurowe z napisem DU zdjąłem zaraz po zakupie złomiaka i walnąłęm gdzieś do piwnicy.

Cytat:
Poza tym, dzięki tym pokrowcom, fabryczna tapicerka jest czyściutka i niepowycierana.

I po co Ci to? Złomiaka ruda zeżre, a tapicerkę na fotelach będziesz miał idealną. Już kiedyś był poruszany temat kondomów na siedzenia i była zgodność:
kondomy - TAK - jeśli masz skajową lub wytartą tapicerkę. W innych wypadkach zanim fotele się wytrą całe auto będzie warte co najwyżej tyle ile waży na złomie.

Prponuje piotr-ek-a mianować na pierwszego "TOPIELCA" forum, co Wy na to?

P.S "TOPIELCA"= zatapiacza naszych esperynek itd.... nie mylić z topielcem trupem (tzn. nie pisze tutaj, aby utopić jegomościa w rzece no bo po co potem obciążąć firmy ubezpieczeniowe wypłacanym odszkodowaniem, a to mogłoby je zrujnować)

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: Gathor dnia 2006-08-11 23:04:21 ]

Cytat:
2006-08-11 13:10:13, Esperynek pisze:

haha chyba nie w częstochowie tam niema warty na 100% jest stradomówka czy cos takiego

przepraszam

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2006-08-13 23:21:40 ]

Cytat:
2006-08-12 11:16:08, markon pisze:
powiem tak mam problem podobny co odkryłem espero zbudowane w polsce maja extra fotele z dobrej gabki i materjału a korean maja je do du... ja mam własnie takie nic juz niezrobisz szukaj nowej gabki fajnie zrobi ci to dobry (tapicerz) sorki niewiem jak sie zwie fachowo gombka sie kruszy arz peknie i sie zapadnie gorzej jak w czasie jazdy ja gabke mam juz poprawiona zostały tylko pokrowce

Przeca ku*wa tego się czytać nie da!!!

sorki

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2006-08-14 00:04:29 ]

Przeczuwam ze taki mały błąd nie był obrażający dla nikogo

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2006-08-14 00:08:18 ]

Musze poprzeć Piotrka (kurde, świat sie kończy ). Jak chcesz pomagać w ten sposób to dziękujemy bardzo, poradzimy sobie bez Ciebie. Zacznij używać znaków interpunkcyjnych, polskich liter i sprawdź pisownie w jakimkolwiek programie. Bo to co robisz świadczy o kompletnym braku szacunku dla czytających.

Cytat:
2006-08-12 13:39:56, Adam4302 pisze:
Bo to co robisz świadczy o kompletnym braku szacunku dla czytających.

Ciii... zaraz powie, że ma dysmózgowie... taka urojona choroba końca XX wieku.