MotoNews.pl
9 Wskazania PB..w czasie jazdy na LPG.. (157216/0) - NT

Wskazania PB..w czasie jazdy na LPG..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! mam problem wiec pisze..
Samochod Twingo r.2000 sekwencja DT Gaz System...w czasie jazdy na lpg moj wskaznik paliwa wskazuje spalanie PB.. ..a tak nie jest..! wiec nie zabardzo moge sie dowiedziec ile w koncu mam benzynki w zbiorniku..dopiero po tankowaniu PB wskaznik pokazuje prowidlowe wskazanie...dodam ze wskaznik jest elektroniczny...segmentowy pasek..Pytanie wiec jak temu zaradzic..??? podobna sa jakies uklady elektroniczne ktore zalatwiaja cala sprawe po wylaczeniu zalponu.
Czekam na info ...pozdrawiam.

Ja mam Pug-a 307. Wskaźnik Pb jest mierzony elektroniczie. Jak jadę na lpg to strzałka Pb idzie do zera tak jak bym jechał na Pb. Gazownicy zamontowali mi taki układ który się nazywa "tank pfopfer" czy coś w tym stylu. Po wyłączeniu zapłonu (przerwa w jeździe) następuje reset i jak włączam zapłon to odczyt jest już prawidłowy i tak w koło.
Francuzi zawsze coś wymyślą głupio oryginalnego (pomiar paliwa).

Wiec wlasnie ...szukam cos takiego moze masz jakies info gdzie to mozna nabyc.? i za ile.? U mnnie w "gazowni" cos slyszeli ale zero konkretow..

Nie wiem ile ten układ kosztuje ale możesz zadzwonić to warsztatu gdzie mi to montowali. Namiary telefoniczne na stronce www.egp.pl

Raz jeszcze dzieki za info...koszt ukladu 200zl...pozdrawiam